Yapay zeka mühendisliği bölümü bulunan üniversiteler hangileri?

Yapay zeka mühendisliği geleceğin meslekleri arasında görülüyor. YKS tercih döneminde de gençlerin en çok merak ettiği meslekler arasında.. Yapay zeka mühendisi ne iş yapar? Yapay zeka mühendisliği bölümü olan üniversiteler hangileri? En çok merak edilenleri sizler için derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Yapay zekâ mühendisliği, ülkemizde ve dünyada son 3 yıldır eğitim vermeye başlayan lisans bölümlerinden... Bilgisayar mühendisliğinin bir alt dalı olan yapay zeka mühendisliği bölümü önümüzdeki 10 yılın en çok tercih edilecek bölümü ve meslek dallarından biri olacağı düşünülüyor.

İlerleyen süreçte sadece yazılım şirketleri için değil; hastaneler, okullar, fabrikalar ve hizmet sektörü gibi alanlarda faaliyet gösteren kurumlar, yapay zeka mühendisleriyle çalışmak isteyecektir.

Yapay zeka mühendisi nasıl olunur?

Türkiye'nin ilk Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümü İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi altında kurulan bir bölüm.. 2020-2021 yılında ilk öğrencilerini kabul eden İTÜ bünyesinde yürütülen ulusal, uluslararası yapay zekâ ve veri mühendisliği çalışmalarını lisans eğitimine taşıdı. 4 yıllık lisans bölümü olan yapay zekâ mühendisliği, sayısal puan türünden öğrenci kabul ediyor. 4 yılın sonunda başarılı bir şekilde mezun olan öğrenciler yapay zekâ uzmanı lisans diploması almaya hak kazanıyor. Yapay zekâ mühendisi olarak mezun olan öğrenciler yapay zeka uzmanı unvanı alarak ve çalışmaya başlayabilir.

Yapay zeka mühendisliği bölümü bulunan üniversiteler ise şöyle;

Üniversiteler ve bölümlerin bilgileri 2022 - 2023 yılı puanlarını kapsıyor.

Yapay zeka mühendisi ne yapar?

Yapay zeka mühendisi, yapay zekanın ne olduğundan, makine öğrenme algoritmaları çalışmalarının nasıl işlediğine ilişkin bilgiye olan kişilerdir. Bilgisayar mühendisleri, yazılım mühendislerinin bir alt dalı olarak çalışan yapat zeka mühendisleri;

Veri mühendisleri, kurum yöneticileri ve uzmanlar arasında iletişimi ve idareyi sağlamakla görevlidir.

Veri bilimi takımının kullanılmakta olduğu altyapıyı sistematik bir düzene oturturlar.

Makine öğrenme modelleri ile diğer uygulayıcıların kolaylıkla erişim sağlamaları ve kullanabilecekleri şekilde düzenlenmesini sağlayaraki yapay zeka modellerini test eder ve çalıştırırlar.

Makine öğrenmesini yararlı hale getirerek, süreçlerin otomatik hale gelmesini sağlamak temel sorumlulukları arasında yer alır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme