Yatırımcılar gözünü Kayseri'ye dikti – Çok az zaman sonra değerine değer katacak!

Konut sektöründe alımlardaki yavaşlama ile pek çok ilde değer kaybı yaşanırken Kayseri yükselişini sürdürüyor. Yatırımcılar Kayseri'den taşınmaz alımı yaparak gayrimenkul yatırımlarına değer katıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Ünlü yatırım uzmanı Mert Başaran, gayrimenkul yatırımında en çok kazanç sağlayacak iller arasında Kayseri'ye de dikkat çekerek 5 yılda değerine değer katacağını söylemişti. Konut sektöründe alımlardaki yavaşlama ile pek çok ilde değer kaybı yaşanırken Kayseri yükselişini sürdürüyor.

Türkiye'de son 1 yıl içinde konut fiyatları %50'den fazla değer kazandı. Bu rakam enflasyonun gerisinde bulunurken bazı illerde değer artış oranı daha da düşük kaldı. Öne çıkan 10 il ise şu şekilde sıralandı; Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Mersin, Samsun, Diyarbakır, İzmir, Şanlıurfa, Edirne

İl il incelendiğinde (depremden etkilenen iller dışında) bazı illerdeki yıllık artışın; TÜFE'nin ve ortalama konut fiyatı artışının epey altında kaldığı görülüyor. Son 1 yıl içinde bu şehirler, reel olarak en fazla kayıp yaşayan iller olurken bu illerden ev alanlar pişman oluyor.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda ünlü yatırım uzmanı Mert Başaran Kayseri'nin de aralarında bulunduğu 6 ile dikkat çekerek önümüzdeki 5 yıl içinde çok değerleneceğini söylemişti.

Başaran, gayrimenkul yatırımında en çok kazanç sağlayacak illeri belirlemek için büyük iş insanlarını takip etmek gerektiğini belirterek, ‘Büyük iş insanlarından görüyorum. Gebze, Etiler, Bebek, Nişantaşı gibi merkezi bölgelerden ziyade Konya, Kayseri, Bilecik, Sakarya, Kütahya ve Manisa gibi bölgelerden fabrika ve konut arazileri alıyorlar' ifadelerinde bulunmuştu.

Bu bölgelerden büyük tarla parçaları alınmasını öneren Başaran, ‘Büyük iş insanlarından görüyorum. Gebze, Etiler, Bebek, Nişantaşı gibi merkezi bölgelerden ziyade Konya, Kayseri, Bilecik, Sakarya, Kütahya ve Manisa gibi bölgelerden fabrika ve konut arazileri alıyorlar. Çünkü geleceğin bu bölgelere doğru kaydığını görüyorlar' diye konuştu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme