Yazın gözde meyvesi karpuz nasıl seçilir?

Tüm kış boyunca özlemi çekilen karpuz yaz aylarının gelmesiyle sofralarda yerini almaya başladı. Peki, lezzetli karpuz nasıl seçilir? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

TAKİP ET

Tüm kış boyunca özlemi çekilen karpuz hava sıcaklığının artmasıyla birlikte sofralarda yerini almaya başladı. Yaz aylarının vazgeçilmesi olan karpuzun lezzetlisini seçmek çok önemlidir.


Lezzetli karpuz seçmenin püf noktaları nedir?
Türkiye, dünyanın en çok karpuz tüketen ikinci ülkesidir. Yaz susuzluğunuzu giderecek karpuzun yüzde 90'ı sudan oluşur. Vitaminleri çekirdeklerinde saklıdır. Karpuz seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri karpuzun boyutudur. Karpuzun boyutuna kesinlikle aldanmayın. Büyük karpuzun daha iyi olduğu tam bir yanılgı…


Karpuz seçerken bakılacak olan ilk nokta alt kısmının sarı olup olmamasıdır. Alt bölge ne kadar sarıysa karpuz o kadar olgunlaşmış ve lezzetlidir. Karpuzun çatlak izlerine dikkat edin, eğer çatlak izleri fazla ise bu karpuzun iyi olduğunu gösterir. Karpuzun sapı yeşilse, erken toplandığını gösterir. Bu nedenle sapı kuruyan karpuzlar daha olgun ve tatlıdır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme