Yediklerinizi sorgulayabileceksiniz Bakanlıktan tarihi adım!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. Hayata geçirilen uygulama ile vatandaşlar tükettikleri gıdanın sağlıklı mı? sağlıksız mı? olduğunu anlık olarak sorgulayabilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni uygulamayı hayata geçiriyor. Hayata geçirilecek uygulama sayesinde vatandaşlar tükettikleri ürünlerin analiz raporlarına erişebilecek. Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek denetim ve tahliller neticesinde uygunsuz bulunan ürünler Bakanlık tarafından oluşturulan www.guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Doğru, hızlı, şeffaf

Vatandaşlar oluşturulan site sayesinde hem tükettikleri ürünlerin sağlıksız ve sağlığa aykırı üretim yapan, sahte ve taklit gıda olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olacak. Hem de alışveriş tercihlerinde önemli bir yol gösterici olacak.

Ürün adı, firma adı, parti numarası da yer alacak

Vatandaşlar siteye giriş yaptıklarında sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar, taklit veya tağşiş yapılan gıdalar seçeneklerinden birisini seçerek sorgulama yapabilecek. Sorgulamanın sonuncunda duyuru tarihi, firma adı, marka, ürün adı, uygunsuzluk, seri no bilgilerine erişebilecek.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamasına göre site yarın saat 09.00'dan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

????Güvenilir Gıda

Yarın saat 09.00'da kullanıma açacağımız,
???? https://t.co/jOWPgNbBVn sitemizle güvenilir ve sağlıklı gıda için yeni bir dönemi başlatmış olacağız.

Nasıl mı? ???? pic.twitter.com/S16XEL3eOR — İbrahim Yumaklı (@ibrahimyumakli) October 1, 2024


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme