Yeni kurulan Anahtar Parti'de Kayseri'den de isim var!

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, yeni siyasi partisini kurmak için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. Yeni partide Kayseri'den de önemli bir isim bulunuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

İYİ Parti'den istifa eden eski Sözcü ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun başkanlığındaki Anahtar Parti'nin (A Parti) kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.

A Parti Teşkilat Başkanı Ayhan Erel ve beraberindeki parti üyeleri, İçişleri Bakanlığına kuruluş dilekçesini verdi.

Bakanlık önünde açıklama yapan Erel, ‘Atatürk, 28 Ekim'de ‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz' demişti. Biz de bundan esinlenerek partimizin kuruluşunu bugüne denk getirip, biz de şöyle diyoruz; ‘Ey büyük Türk milleti, yarın partimizi kuruyoruz. Bu parti, Türk milletinin kem talihini değiştirecek ve Türk devletinin üzerindeki kara bulutlar üzerine bir güneş gibi doğacak' dedi.

Yeni kurulan Anahtar Parti'de Kayseri'den de önemli bir isim bulunuyor. Kayseri'nin tanınmış isimlerinden Avukat Tahir Keskinkılıç 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Partiden 28.dönem Kayseri milletvekili aday adayı olmuş 2023 Temmuz ayında da partisinden istifa ettiği açıklamıştı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme