Yeni Pervane'deki altyapı çalışmaları isyan ettirdi

Kocasinan'a bağlı Yeni Pervane Mahallesi'ndeki uzun süren altyapı çalışmaları mahalle sakinlerini isyan ettirdi.

Yeni Pervane Mahallesi Atlas Caddesi'nde bir aydan fazla süren altyapı ve yol çalışmaları mahalle sakinlerinin mağdur olmasına yol açarken, konut ve iş yeri sahiplerini de bıktırdı. Söz konusu mahallede ikamet eden vatandaşlar bazı günler elektriklerin, bazı günler su ve doğalgazın kesintiye uğradığı altyapı çalışmalarında mağdur olduklarını ifade ederek yetkililerden çözüm istedi. Mağduriyetin sadece bunlarla sınırlı olmadığını dile getiren mahalleli, zaman zaman caddede çamur olduğunu, evlere giriş-çıkışta zorluk yaşadıklarını söyledi. Evlerinde tozun da eksik olmadığını dile getiren vatandaşlar çalışmaların bir an önce bitirilmesini talep etti. Diğer taraftan çalışma olan caddede okuldan çıkan çocukların da çukur ve kazı yapılmış olan yerlerde olası bir kaza yaşanmaması için aileleri refakatinde oradan evlerine getirildikleri dikkat çekti.
BİR AYDAN ÇOK SÜRDÜ
Mahalle sakinleri ile esnaftan edinilen bilgilere göre, Atlas Caddesi'ndeki yol ve alt yapı çalışmalarının başlayalı bir ayı geçtiğini söyleyerek, caddede yaşanan durumun yaşamlarını aksattığını kaydetti. Mahalle esnafları ise 'Bu uzun süren çalışmalar dükkanımıza geliş gidişi bile engelledi, satışlarımız bile bu durumdan etkilendi. Tozu, toprağı, çamuru, gürültüsü de cabası' derken, mahalle sakinleri ise 'Bir ayı aşkın süredir burası böyle. Biz yer yer izliyoruz çalışanları, burada yapılan faaliyetleri, bazen çalışıyorlar, bazen bırakıyorlar. Sürekli bir çalışma olmuyor burada. Yavaş yavaş gidiyor işler. Bir de plansız çalışılıyor. Mesela burada eşim yapılırken elektrik kabloları kopuyor, yerden kıvılcımlar çıkıyor. Bir de bakıyoruz elektrikler kesilmiş. Bu yüzden mahallede bir kaç evin buzdolabı bile yandı. Yani bize yazık günahtır. Neden bu kadar uzun sürdü bu çalışmalar anlamıyoruz. Mağduruz. Yetkililer buna el atsın' ifadelerinde bulundu.
KOCASİNAN BELEDİYESİ 'AKSAMA BİZDEN DEĞİL'
Çalışma yapılan cadde başında Kocasinan Belediyesi'nin 'Yol Yapım Çalışması' tabelası görülmesi üzerine konu ile ilgili Kocasinan Belediyesi Fen İşleri'nden edindiğimiz bilgilerde, kendilerinin yol yapım konusunda orada bulundukları ve yol yapım aşamasına kadar olan alt yapı çalışmalarının ise konu ile ilgili olan KASKİ, Kayseri Gaz ve bunlar gibi diğer kuruluşların kapsamında olduğu belirtilerek aksamanın kendilerinden kaynaklanmadığı kaydedildi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme