Yenidoğan Çetesi'nin ikinci ismi Kayserili çıktı!

İstanbul'da yeni doğan bebekleri daha önce anlaştıkları hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan Yenidoğan Çetesi'nin ikinci ismi Kayserili çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

İstanbul'da yeni doğan bebekleri daha önce anlaştıkları hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan Yenidoğan Çetesi'nin ikinci isminin 43 yaşında Kayserili doktor İ.G. olduğu öğrenildi.

Yenidoğan bebek çetesinin üyeleri arasında üst kademelerde bulunan, çetenin ikinci adamı Doktor İ.G.'nin Fırat Sarı ile birlikte koordineli bir şekilde hareket ettiği ileri sürülüyor.

İstanbul'da yeni doğan bebekleri anlaştıkları özel hastanelerin yeni doğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve ‘Yenidoğan Çetesi' olarak adlandırılan oluşumla ilgili iddianame mahkemece kabul edildi. İddianamede 47 şüpheli hakkında müebbet hapis cezası ile 11 kez uygulanmak üzere 582 yıl 9'ar aya kadar hapis cezası talep ediliyor. ‘Yeni Doğan Çetesi'nin şeması da belli oldu.

TV1'de yer alan habere göre; örgüt lideri olarak doktor Fırat Sarı kabul edilirken örgütün ikinci adamının Kayserili doktor İ.G. olduğu öğrenildi. Mahkeme önümüzdeki günlerde İstanbul Bakırköy adliyesi 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlayacak.

Doktor İ.G. kimdir?

Daha önceden anlaşmalı özel hastanelere hasta bebekleri sevk ettirerek ölmelerine neden olan ve bunun karşılığında SGK'dan 8 bin TL gibi bir para alan yenidoğan bebek çetesinin üyeleri tek tek açıklandı. Çetenin ikinci kilit ismi İ.G. dikkat çekmişti. İ.G.'nin Kayserili olduğu ortaya çıktı.
İ.G.'nin Fırat Sarı ile birlikte koordineli bir şekilde hareket ettiği ileri sürülüyor ve devlet hastanesinde çalıştığı biliniyor. Hakkında birçok bebek ölümü ve nitelikli dolandırıcılık suçlamaları bulunuyor.

4 suçtan cezası isteniyor!

Kayserili doktor için ihmali davranışla kasten adam öldürme, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık suçlarından ceza isteniyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme