Yıl boyunca artmayacaktı – Yeni zamlara tepkiler büyük!

Türkiye dün günü zam haberleriyle kapatırken bugün de yeni zam haberlerine gözlerini açtı. Köprüler, otoyolları ve tünel geçiş ücretlerine zam gelmesi büyük tepkilere sebep oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ocak ayında yaptığı Kabine Toplantısı sonrası köprü ve otoyol ücretlerine zam yok açıklaması üzerine dün Karayolları Genel Müdürlüğü zam açıklamasında bulundu. Zam haberleri büyük tepkileri de beraberinde getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Ocak'ta düzenlediği Kabine Toplantısı sonrası köprü ve otoyol ücretlerine zam yapılmayacağını açıklamıştı. Erdoğan açıklamasında, ‘Milletten aldığımızı yine milletin emrine sunma ilkesiyle 2023'te otoyol ve köprü ücretlerini artırmama kararını sizlerle paylaşıyoruz. Hayırlı olsun' ifadelerine yer vermişti.

Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü sosyal medya hesapları üzerinden, ‘Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiştir. Araç sınıflarına göre detaylı tarife bilgilerine http://kgm.gov.tr adresinden ulaşılabilir' ifadelerini kullanarak zam açıklamasında bulundu.

Yeni ücretlendirmeye göre geçiş ücretleri, Boğaz köprüleri 15 TL, Osmangazi Köprüsü 290 TL, 1915 Çanakkale Köprüsü 295 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü 35 TL, Ankara-Niğde Otoyolu 210 TL, Malkara-Çanakkale Otoyolu (Köprü Dâhil) 410 TL olarak belirlendi.
Köprü ve otoyol ücretlerine gelen zamdan sonra Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi.

25 Ekim itibarıyla Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde; otomobiller için 53 TL'den 80 TL'ye, minibüsler için 79,50 TL'den 120 TL'ye, motosikletler için 10,35 TL'den 31,20 TL kuruşa çıkarıldığı belirtildi.

Böylece Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretlerine yüzde 51 zam yapılmış oldu. Gece geçişlerde ise yüzde 50 indirim uygulamasının ise sürüyor.
Zam yapılmayacak açıklaması sonrası zam yapılmasına vatandaşlar tepkilerini sosyal medya hesabı üzerinden dile getiriyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme