Yılbaşı Pastası – Az Malzemesi, Lezzeti ve Şıklığıyla Sofralarınızı Taçlandırın!

Yılbaşı gecesine özel, pratik tarifi ve göz alıcı görüntüsüyle dikkat çeken az malzemeli yılbaşı pastası, sofralarınıza muhteşem bir lezzet ve şıklık katacak. Yılbaşı pastasının tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Yılbaşı gecesine özel, pratik tarifi ve göz alıcı görüntüsüyle dikkat çeken az malzemeli yılbaşı pastası, sofralarınıza muhteşem bir lezzet ve şıklık katacak. Sofralarınızın yıldızı olacak tarifi denemeye hazır mısınız? İşte tarifin detayaları;

Malzemeler;

Keki için;

300 gram ıspanak

4 yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Pasta kreması için;

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

4 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

2,5 su bardağı süt

1 yumurta sarısı

1 paket toz krem şanti

Hazırlanışı;

Kremanın hazırlanışı;

Bir tencereye un, nişasta, şeker ve vanilyayı koyuyoruz. Bir çırpıcı yardımı ile malzemeleri karıştırıyoruz. Sütü eklerken de bir taraftan karıştırıcıyla birlikte hızlı bir şekilde çırpıyoruz ki topaklanma yapmasın. Ardından yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ocaktan aldığımız krema ılıyıncaya toz krem şantiyi ekleyip mikserde yüksek devirde bembeyaz olana kadar çırpıyoruz. (dilerseniz hazır pastacı kreması da kullanabilirsiniz)

Kekin hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp, yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı su ekleyerek rondodan geçiriyoruz. Kekimiz için yumurta ve şekeri uygun bir çırpma kabına alıp kremamsı bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Kremamsı kıvama gelen şeker ve yumurtanın üzerine rondodan çektiğimiz ıspanakları ekleyip tekrar çırpıyoruz. Yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatula yardımı ile harcımızı karıştırıyoruz. Kek harcımızı bir tepsiye döküyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz ( her fırın farklı pişirebilir, ona göre ayarlayabilirsiniz). Pişen kekin ortasını bir kase yardımıyla çıkarıp oluşan çemberi sütle ıslatıyoruz. Muz dilimleyip üzerine krema koyduğumuz çemberi ortadan çıkardığımız keki un haline getirip üzerine serpiyoruz. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Not: Kekinizi ne kadar çok çırparsanız, o kadar çok kabaracaktır. Birde yumurta ve şekeri çırparken bir paket vanilyayı koyduğunuzda yumurta kokusu olmayacaktır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme