Yılmaz: 'Yeni yasama döneminde öncelik anayasa değişikliği'

Sivas ziyareti sonrasında Ankara'ya gitmek için Kayseri'ye gelen TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, yeni yasama döneminde öncelikli görevin anayasa değişikliği olduğunu belirtti.

Sivas'ın Gürün ilçesine bir dizi ziyaret gerçekleştiren ve sonrasında ise Kayseri'ye gelen TBMM Başkanı Yılmaz, vatandaşların 1 Kasım seçimlerinde bir önceki seçimlerden daha fazla katılım gösterdiğini ifade ettiği konuşmasında, 'Halkın gözü terazidir. Bizler bu parlamentonun Türkiye'deki bütün sorunları çözmeye gücünün yeteceğini düşünüyoruz. Yeni yasama döneminde de öncelikli görev anayasa değişikliğidir' ifadelerinde bulundu.
Sürdürdüğü açıklamalarında her partinin yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu belirttiklerini söyleyen TBMM Başkanı Yılmaz, anayasa değişikliğini de yeni parlamentonun gerçekleştirebilecek durumda olduğuna işaret etti. TBMM Başkanı Yılmaz, yeni anayasa konusunda farklı görüşlerin ve isteklerin bulunabileceğini de dile getirerek, bu süreçte 'Bir araya gelerek, konuşarak, tartışarak, bu milletin hak etmiş olduğu, özgürlükleri, temel hak ve hürriyetleri sağlama bağlayacak, demokrasiyi derinleştirecek, demokrasi derinleştikçe Türkiye'nin ekonomisi de büyüyecek, refaha da ulaşacak ve 21. yüzyılda bu bölgede de dünyada da en saygın ülkelerden biri olacak, bunun şartı ise anayasadır. Anayasa demokrasiyi güçlendirir, demokrasi de ekonomiyi güçlendirir. İkisi birbirinden ayrılmaz. Dünyaya bakarsanız, en fazla gelişmiş ülkeler, demokrasisi en güçlü ülkelerdir. Türkiye'nin zenginleşmesi için önce demokrasisini güçlendirmesi lazım. Güçlü bir demokrasi, güçlü ekonomiye yardımcı olacaktır' dedi.

Bakmadan Geçme