YÖK'ten sevindirecek uygulama!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), uluslararası öğrencilere yönelik yeni bir uygulama başlattı. Uygulama nedir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), uluslararası öğrencilere yönelik yeni bir uygulama başlattı. Uygulama sayesinde uluslararası öğrencilerin kabul mektupları dijital ortamda yürütülecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de

Türkiye'de eğitim görmeyi planlayan uluslararası öğrenciler için kabul mektubu işlemleri artık daha kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilecek. YÖK, uluslararası öğrencilerin işlemlerini hızlandırmak ve güvenli bir şekilde sonuçlandırmak amacıyla üniversiteler tarafından verilecek kabul mektuplarının sürecini dijital ortama taşıyan bir uygulama başlattı.

YÖK'ün internet sitesinde yer alan bilgilere göre, uluslararası öğrencilere düzenlenen kabul mektupları, internet aracılığıyla Yükseköğretim Bilgi Sistemine (YÖKSİS) iletilecek. Ayrıca, bu dijital süreç sayesinde ilgili kurumlar tarafından bilgiler anında doğrulanabilecek.

YÖK tarafından uluslararası öğrencilere yönelik iş ve işlemlerde ilgili kamu kuruluşlarıyla iş birliği yapıldığının altı çizildi. Dışişleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda uluslararası öğrencilere ilişkin iş ve işlemlerin dijital imkanlardan daha fazla yararlanılması konusunda mutabık kalındığı ifade edildi.

Artık kabul mektubu işlemleri, öğrencilerin kabul belgesi bilgilerinin internet servisi aracılığıyla Yükseköğretim Bilgi Sistemine (YÖKSİS) iletilmesiyle tamamlanacak. Bu kabul mektubu sürecinin yönetimi ve takibi için gerekli işlemler, üniversite sistemlerinde saklanacak. Kabul edilen öğrencilere verilecek "Kabul Mektup Numarası," kabul belgesinde yer alacak ve süreç izlenebilir hale gelecek.

Türkiye'ye yeni gelmiş ve henüz “Yabancı Kimlik Numarası" almamış kayıtlı öğrencilerin YÖKSİS'e bildirimleri esnasında 987 ile başlayan Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Numarası alındığı için, bu işlem sırasında belge türü ve belge numarasının bildirilmesi zorunlu olacak.

Bu önemli adımla birlikte, Türkiye'ye eğitim amacıyla gelecek uluslararası öğrencilerin işlemleri daha hızlı, güvenli ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Yükseköğretim Kurulu, bu dijitalleşme adımıyla uluslararası öğrencilere daha iyi bir deneyim sunmayı hedefliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme