Yönetmelik Değişti - Şehitlikte Yenilik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan 'Şehitlik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' dikkat çeken değişiklikler içeriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

TAKİP ET

Yönetmelikteki en dikkat çeken değişikliklerden biri, ‘yedek astsubay' ibaresinin eklenmesi oldu.

Yeni düzenlemeler, askeri öğrenciler ve aday öğrenciler için de önemli yenilikler getiriyor. Şehitlik Yönetmeliği'ne eklenen yeni madde ile hayatını kaybeden askeri öğrenciler ve aday öğrenciler de kapsama alınmış durumda. Ayrıca, yönetmelikte yer alan ‘Bakanlar Kurulu' ifadesi ‘Cumhurbaşkanı' olarak değiştirildi.

Şehitlik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler şu şekilde;

1. 3 Ocak 2016 tarihli ve 2016/9430 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Şehitlik Yönetmeliği'nin 3. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine ‘yedek subay' ibaresinden sonra ‘yedek astsubay' ibaresi eklenmiş, aynı fıkraya (d) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiştir ve sonraki bent buna göre düzenlenmiştir:
e) 11 Ocak 1983 tarihli ve 2780 sayılı Uçuş, Dalış ve Atlayış Eğitimine Tabi Tutulacak Askeri Öğrenciler ile Aday Öğrenciler Hakkında Kanunun 2. maddesinde belirtilen durumlarda hayatını kaybettiği değerlendirilenler.'

2. Aynı Yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine ‘yedek subay' ibarelerinden sonra ‘yedek astsubay' ibareleri eklenmiştir.

3. Aynı Yönetmeliğin 16. maddesinin birinci fıkrasında yer alan ‘Bakanlar Kurulu' ibaresi ‘Cumhurbaşkanı' olarak değiştirilmiştir.

Bakmadan Geçme