Zam rekorunu bakın hangi ürün kırdı!

TÜİK haziran ayı enflasyonunu açıkladı! Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte haziran ayının zam şampiyonu da belli oldu. Peki haziran ayında en çok zam gelen ürün nedir? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber detaylarında…

TAKİP ET

TÜİK haziran ayı enflasyonunu açıkladı! Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte haziran ayının zam şampiyonu da belli oldu. (TÜFE) verilerini paylaştı. Buna göre TÜFE'deki değişim 2023 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 3,92, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 19,77, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,21 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,95 olarak gerçekleşti. TÜİK, verinin ardından haziran ayında en fazla fiyatlanan ve en fazla ucuzlayan ürünlerin listesini paylaştı. En büyük fiyat artışı yüzde 14,93 ile vatandaşların en fazla tükettiği içecekler arasında bulunan çayda gerçekleşti.

TÜİK verilerine göre, çay ve diğer demlendiren içecek çeşitleri fiyatlarındaki artışı yüzde 12,37 ile oteller, pansiyonlar ve diğerleri, yüzde 12,29 ile sigaralar ve yüzde 11,74 ile taze meyvelerdeki artışlar izledi. Haziranda fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında, yüzde 11,73 ile hava yoluyla yolcu taşımacılığı, yüzde 11,32 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları (petrol), yüzde 10,49 ile otomobil (benzinli), yüzde 7,7 ile veri işlem ekipmanı, yüzde 6,83 ile mücevheratlar, saat ve kol saatleri, yüzde 6,49 ile telefon ve telefaks ekipmanları yer aldı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme