Zayıflatan Yulaflı Pizza Tarifi: Hem Pratik Hem Doyurucu - Türk Mutfağı

Beslenme ve diyetetik uzmanı Esma Göbülük ile birlikte siz değerli okuyucularımız için sağlıklı, uzun süre tok tutan, doyurucu ve gluten hassasiyeti olanların da tüketebileceği bir pizza tarifi hazırladık. Zayıflatan Yulaflı Pizza tarifinin detayları ve püf noktaları için hazır mıyız? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Youtube Kanalı
Abone Ol

Beslenme ve diyetetik uzmanı Esma Göbülük ile birlikte siz değerli okuyucularımız için hemen her evde bulunan malzemelerle kolaylıkla yapabileceğiniz yaz aylarında da yemekten vazgeçemeyeceğiniz bir pizza önerisi sunacağız.

Her sabah aynı kahvaltıyı yapmaktan sıkılanlar için sağlıklı, uzun süre tok tutan, doyurucu ve gluten hassasiyeti olanların da tüketebileceği bir pizza tarifi hazırladık.

İçeriğindeki yulaf bağırsaklarınızın dostu olup sindirim sorunu yaşayanlar için faydalı olacaktır. Aynı zamanda beyaz una göre glisemik indeksi düşük olduğu için sizi uzun süre tok tutacak.

Zayıflatan Yulaflı Pizza İçin Gerekli Malzemeler
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı yulaf unu (yulafı blenderdan geçirin)
1 çay kaşığından az kabartma tozu
Tuz

Üzeri için
2-3 dilim kaşar peyniri (50gr)
5 ince dilim sucuk (20gr)
2-3 adet siyah zeytin
1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
Kapya biber
Domates

Yapılışı
Yumurta, yoğurt, yulaf unu,tuz ve kabartma tozunu bir kapta karıştırıyoruz. Daha sonra yapışmaz tavada altı kızarana kadar pişirip ters çeviriyoruz. Diğer yüzü pişerken üzerine salça sosumuzu ve diğer malzemeleri ekliyoruz. En son kaşar peynir ilave ederek tavanın kapağını kapatıp malzemeler pişip kaşar eridikten sonra servis ediyoruz.

Bu tarifi kahvaltı veya akşam ana öğünlerinizde tüketebilirsiniz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme