ZENGİN ZENGİNLEDİ FAKİR YİNE FAKİR

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında yaşanan hızlı yükseliş hem uzmanları hem de vatandaşı endişelendiriyor. Kararın açıklanmasının ardından, 'Zengin zenginledi, fakir yine fakir' yorumları yapılırken, özellikle döviz borcu olan dar gelirliler kara kara düşünüyor.

Bankası'nın 100 baz puan indirime gitmesini bekliyordu. Merkez piyasa beklentisi doğrultusunda bir karar verdi. Piyasa beklentisi doğrultusunda 100 baz puan indirime giden Merkez Bankası, faizi yüzde 16'dan yüzde 15'e çekti. Böylece son 3 ayda yapılan indirim miktarı 400 baz puan olurken karar sonrası dolar ve altın sert bir yükseliş göstererek rekor kırdı.

“Yine olan bize olmuş”

Kararın açıklanmasının ardından tepkisini dile getiren bir vatandaş, “Merkez bankasınını yaptığı iyi oldu. Bütün milletin işine yaradı. Niye derseniz şekere zam geldi, LPG ye zam geldi, doğalgaz elektrik deseniz. Zam gelmeyen hiçbir şey var mı? Şimdi git, sabahleyin git bi de öğleden sonra git bi de akşam git her seferinde bir değişiklik var. Merkez bankası faiz indirimi yapınca dolar altın fırladı. Altını, euro su olan kişiler rahatladı. Zengin olan daha da zenginledi. Fakir yine fakir. Döviz borcu olan bir komşum var ne yapacağını şaşırmış durumda. Yani anlayacağınız yine olan bize olmuş.” şeklinde konuştu.

“Garibanı düşünen yok”

Karar sonrası durumu şaşkınlıkla karşıladığını dile getiren başka bir vatandaş ise, “Nereye gidiyoruz bilmiyoruz. Şaşırdık kaldık yani. Gidişat iyi değil. Artık hükümet ne yapar bilmiyorum. İyi günde değiliz. Ne diyelim ki. Al birini vur ötekine. Kim gelecek kim gidecek. Herkes koltuk peşine düşmüş. Garibanı düşünen yok. Biz napalım onu söyleyin. Bir yağ olmuş 105 lira. Asgari ücret 2850 lira. Bununla kim nasıl geçinecek. Allah dışarıda kalanların yardımcısı olsun.” ifadelerinde buludu.

HABER: SELMA KÖSEDAĞ

Bakmadan Geçme