Anaokulları ücretli mi oluyor?

Millî Eğitim Bakanlığı'nın yeni yönetmeliği ile anaokulu eğitiminde katkı payları belirlendi. Anaokulları ücretli mi oluyor? Veliler, bu sorunun yanıtını arıyor. Yemekli ve yemeksiz seçenekler için fiyatlar ve katkı paylarının toplanmasının kuralları hakkında tüm detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Anaokulları ücretli mi oluyor?

Anaokulları ücretli mi oluyor?

Veliler, bu sorunun yanıtını arıyor. Veliler, Millî Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitim faaliyetlerine ilişkin yeni yönetmelik çalışmalarını yakından takip ediyor. Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanmıştı. 

Yemekli ve yemeksiz seçenekler için fiyatlar ve katkı paylarının toplanmasının kuralları belirlendi. Resmî Gazete'nin yer alan duyuruya göre, resmî anaokullarında eğitimde ücretsiz kalacakken, çocukların gün içindeki temel ihtiyaçları karşılamak amacıyla belirli bir katkı payı alınacağı açıklandı. 

Fiyat Kayseri'de katkı payları olarak yemekli 600 TL ve yemeksiz için de 350 TL olarak belirlendi. Ancak bu katkı payları toplu tahsilat şeklinde yapılamayacak ve velilerden bunun dışında herhangi bir ek ücret talep edilemeyecek. Yönetmelikte belirtilen bu maddeler, çocukların okul öncesindeki eğitimlerini kapsıyor.
Okul öncesinde eğitim Hizmetinde, ‘Madde 67’de Okul öncesi eğitim hizmeti resmî okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsizdir. Ancak okul öncesi eğitim kurumlarında çocukların okulda geçirdikleri süredeki temel ihtiyaçlarını, öz bakım süreçlerini ve eğitim programının uygulanmasını desteklemek amacıyla katkı payı alınır. Alınacak bu katkı payı, katkı payı tespit komisyonunca nisan ayında tespit edilir’ ifadelerine yer verildi. 
Okul öncesi eğitim kurumlarında katkı payının alınması konusunda ise, ‘Aylık katkı payı, velilerin istekleri dışında topluca tahsil edilemez. Belirlenen katkı payının dışında kayıt için velilerden ayrıca ücret alınamaz’ olarak yayımlandı.