Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Günü Ne Zaman Kutlanır? Anestezi Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Günü her yıl 13 Aralık'ta kutlanır. Peki, Anestezi Teknikerleri Günü nedir? Anestezi öncesi nelere dikkat edilmelidir? Detaylar haberimizde...

Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Günü Ne Zaman Kutlanır? Anestezi Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

13 Aralık Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Günü olarak kutlanıyor. 13 Aralık Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Günü, Anestezi Teknisyen ve Teknikerliği mesleğini icra edenleri onurlandırmak için kutlanıyor.

Anestezi teknisyenleri yaptıkları iş gereği hem fiziksel hem de mental yorgunluk yaşamaktadırlar. Bunun yanı sıra toksik atık ve anestezik gazlara maruz kalan anestezi teknisyenlerinin daha sağlıklı ortamlarda mesleklerini sürdürmeleri için gereken koşullar acilen sağlanmalıdır. Sendikamızın toplu sözleşme kazanımlarından olan ameliyathanelerde tutulan nöbetler için nöbet ücretleri yüzde 50 artırımlı ödenmesinden anestezi teknisyenlerimizde yararlanmaktadır.

Anestezi öncesi nelere dikkat edilmelidir?

­Anesteziden önce mutlaka aç olmak gerekir. Başka şekilde önerilmediyse, gece yarısından sonra veya ameliyattan en az 6 saat öncesinden itibaren aç ve susuz kalınmalı, sigara içilmemelidir. Aksi takdirde mide içeriğinin akciğerlere kaçması (aspirasyon pnömonisi) söz konusu olabilir. Acil durumlarda bu sürenin daha kısa tutulması gerekebilir.

Takma dişler, gözlük, kontakt lensler ve takılar çıkarılmalıdır.

Makyaj yapılmamalı ve varsa oje çıkarılmalıdır.

Devamlı kullanılan ilaçlar hastaneye getirilmeli ve anestezi uzmanı uygun görürse az miktarda su ile alınmalıdır.

Daha önce yapılan bütün tetkikler ve çekilen grafiler hastaneye getirilmelidir.

Ameliyat olmadan 2 hafta önce başlayarak kan sulandırıcı ilaçlar kesilmelidir.