Ankara'da Başladı - Kayseri'de de Hayata Geçirilecek mi?

Ankara'da gece çalışan ailelere yönelik yeni bir uygulama devreye alındı. Benzer bir uygulamanın Kayseri'de de hayata geçirilip geçirilmeyeceği merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

Ankara'da Başladı - Kayseri'de de Hayata Geçirilecek mi?

Ankara'da gece çalışan ailelerin çocuk bakım ihtiyacına yönelik yeni bir uygulama devreye alındı. Çankaya Belediyesi, Maltepe Gündüz Bakımevi’nde pilot proje olarak gece kreşi hizmeti başlattı. 3-6 yaş arası çocuklara yönelik bu hizmet, akşam 19.00’dan sabah 07.00’ye kadar devam edecek.

Ankara'da Başladı - Kayseri'de de Hayata Geçirilecek mi?

Gece kreşinde çocukların eğitimi ve bakımı belediyenin uzman öğretmenleri tarafından sağlanacak. Çocuklar akşam yemeklerini kreşte yiyerek, çeşitli eğitsel ve eğlenceli etkinliklere katılabilecek. Pilot uygulama olan bu hizmet, talep doğrultusunda diğer mahallelerde de yaygınlaştırılabilecek.

Ankara'da hayata geçirilen bu projenin ardından, benzer bir uygulamanın Kayseri’de de hayata geçirilip geçirilmeyeceği merak konusu oldu. Kayseri’de gece vardiyasında çalışan ailelerin de bu hizmetten yararlanabilmesi için bu yönde adım atılıp atılmayacağı, ilerleyen süreçte netlik kazanacak.