Ankara'da üniversite öğrencilerine ücretsiz hizmet! Kayseri'de olacak mı?

Ankara'da Keçiören Belediyesi tarafından geçen yıl üniversite öğrencilerine ücretsiz taşıma hizmeti verildi. Bu hizmet takdir toplarken Kayseri'de de olacak mı? sorusu gündeme geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Ankara'da üniversite öğrencilerine ücretsiz hizmet! Kayseri'de olacak mı?

Ankara'da Keçiören Belediyesi, öğrencilerin taşınma yükünü hafifletmek için geçen yıl ücretsiz hizmet verdi. Belediyenin ücretsiz taşınma ücretini bu yıl da hayata geçirmesi beklenirken Kayserili öğrencilerin gözü kent belediyelerine döndü.

Keçiören Belediyesi, ilçede ikamet eden üniversite öğrencilerine sunduğu ücretsiz ev taşıma hizmetiyle ekipler görevlendirdi. İlçe sınırları içerisinde yaşayan veya ilçeden başka bir adrese evini taşımak isteyen üniversite öğrencilerinin eşyaları için nakliye ve taşıma hizmeti veriliyor. Öğrenciler belediyeyi arayarak randevu alıyor ve eşyaları belediye tarafından belirlenen gün ve saatte taşınıyor.

Belediyenin bu hizmeti geçen yıl pek çok vatandaş ve öğrenci tarafından takdir topladı. Ücretsiz taşınma uygulamasının bu yıl da gerçekleşmesi bekleniyor.

Kayseri'de ücretsiz taşınma hizmeti olacak mı?

Kayseri'de ise Büyükşehir Belediyesi, kent sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerin devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinde tam burslu okuyan öğrencilerine destek olmak için geçen yıl nakdi destek sağladı.

2022-2023 eğitim öğretim yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan üniversitede öğrencisi olan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi 2 bin 7 aileye yardım yapılmıştı. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde başvuru yapan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere 4 bin TL olmak üzere toplam 8 milyon 28 bin TL nakdi destek sağlanmıştı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2023-2024 eğitim öğretim döneminde de üniversitede öğrencisi olan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere 5 bin TL nakdi yardım yapıldı.

Ancak Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin böyle bir uygulamalarının olmadığı görüldü. Belediyelerin üniversite öğrencilerine yeni dönemde destek sağlamaları bekleniyor.