Ankara'dan Sonra Sıra Kayseri'de!

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, veliler yeni dönemde servis ücretlerinin ne kadar zamlanacağı merak ediyor. Artan maliyetler ve ekonomik dalgalanmalar, okul servis hizmetlerine de yansıdı. Ankara'da okul servis ücretlerine ilişkin zam kararı açıklandı. Peki, Kayseri'de ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Ankara'dan Sonra Sıra Kayseri'de!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, veliler yeni eğitim-öğretim döneminde okul servis ücretlerine yapılacak zamları merakla bekliyor. Artan maliyetler, ekonomik dalgalanmalar ve enflasyon, birçok alanda olduğu gibi okul servis hizmetlerini de doğrudan etkiledi. Özellikle büyükşehirlerde zam yüzdeleri belli oldu.

Ankara'dan Sonra Sıra Kayseri'de!

Yakıt Fiyatları Yükseldi, Servis Ücretleri Tavan Yaptı

Özellikle son dönemde yükselen yakıt fiyatları ve artan maliyetler, Ankara’da okul servis ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. 0-3 kilometre arasındaki mesafelerde servis ücreti aylık yaklaşık 2 bin TL civarına çıkarken, 3-5 kilometre arası mesafelerde bu rakam 2 bin 500 TL’yi bulabiliyor. Ayrıca, 15 kilometreyi aşan her kilometre için ek olarak 550 TL ücret talep edilecek.

Kayseri’de Gözler Yeni Fiyat Tarifesinde

Ankara’daki zam kararının ardından gözler Kayseri’ye çevrildi. Kayseri’de okul servis ücretlerinin ne kadar olacağı henüz netleşmedi. Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası, şu ana kadar net bir fiyat açıklaması yapmadı, ancak önümüzdeki günlerde yeni fiyat tarifesinin belirlenmesi bekleniyor. Ankara’daki yüzde 40’lık zam oranı dikkate alındığında, Kayseri’de de benzer bir artışın olabileceği tahmin ediliyor.