Ankara, İzmir, Antalya var: Kayseri yok!

Cittaslow Hareketini biliyor musunuz? İşte bu hareket kapsamında hazırlanan listede Ankara, İzmir, Antalya hatta Malatya, Erzurum, Erzincan var ama Kayseri yok... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Ankara, İzmir, Antalya var: Kayseri yok!

Cittaslow hareketiyle belirlenen listelerde amaç, gelişen ve değişen dünyada şehirlerin kendine özgü dokusunu kimliğini korumak... Bu listede yaklaşık 30 ülkeden 278 şehir 'sakin şehir' ünvanını aldı.

Citta kelimesi İtalyancada 'sakin' anlamına gelirken, İngilize dilindeki 'slow' ile birlikte 1999 yılında kullanılmaya başlandı. Cittaslow hareketinin en temel amacı şehirlerin özgünlüklerini korumak ve turizm etkisiyle daha çok rağbet görmesini sağlamak. 

Ayrıca, sakin şehirlerde altyapı sorunları belirlenip çözüme kavuştrulduğu da söyleniyor. Bu ünvanı almak için şehirlerdeki nüfus yoğunluğu gibi belirli kriterlere bakılıyor.

İşte Türkiye'nin en huzurlu şehirleri!

1. Seferihisar, İzmir

2. Akyaka, Muğla

3. Gökçeada, Çanakkale

4. Yenipazar, Aydın

5. Vize, Kırklareli

6. Perşembe, Ordu

7. Yalvaç, Isparta

8. Halfeti, Şanlıurfa

9. Şavşat, Artvin

10. Uzundere, Erzurum

11. Göynük, Bolu

12. Gerze, Sinop

13. Eğirdir, Isparta

14. Mudurnu, Bolu

15. Köyceğiz, Muğla

Kayseri neden yok?

Kayseri ilçeleriye ön plana çıkan merkezinde ise pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bir şehir olarak biliniyor. Kentin birçok ilçesinde turizm atağı yapılarak daha çok tanınır olması için çeşitli faalieyetler düzenleniyor.

Tarihi, kültürel ve doğal yapıların ilçelerde çok sayıda olması ve bu alanların kendine özgü olmasına rağmen bu listeye girememesi şaşırttı.