'Anlaşmayı yok sayıyoruz'

Haber-Foto: Ekrem NAZLI - Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri yönetimi arasında imzalanan anlaşma ve Koronavirüs ile mücadele hakkında basın açıklaması yaptı.

'Anlaşmayı yok sayıyoruz'

Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş açıklamalarına, “Kurulduğu 1948’den bu yana Filistin’de katliam ve soykırımla anılan İsrail, Filistin ve Kudüs’te Müslüman bırakmamak için çalışmalarına hız verdi” ifadeleriyle başladı. Başkan Taş, “İktidara geldiği günden beri önce Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan edip, elçiliğini Kudüs’e taşıyan Amerika Birleşik Devleri Başkanı Trump, İsrail ile ABD kuklası Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında normalleşme adı altında ihanet anlaşmasına imza attı” diye konuştu.

Başkan Taş, “Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak kurulduğu günden bu yana Filistin’de işgal, soykırım ve bebek katilliği ile anılan İsrail ile ABD ve batı kuklası Filistin davasına ihanet eden despot Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn yönetimleri arasındaki ihanet anlaşmasını asla kabul etmiyor, yok sayıyoruz. Filistin halkının öz vatanlarında insanca yaşayacağı bir yönetimin oluşturulması için yapılan tüm çaba ve çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

Koronavirüsle mücadele hakkında da görüşlerini aktaran Başkan Ahmet Taş, getirilen bazı serbestlikler nedeniyle oluşan ihmal ve istismarların salgında ve ölümlerde patlama yapmasına neden olduğunu söyledi. Duyarsız ve sorumsuz vatandaşlar nedeniyle hastalığın önüne geçilemediğini ifade eden Taş, “Vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyor, görüşmelerini ve iletişimlerini telefon veya sosyal medya aracılığıyla yürütmelerine davet ediyoruz. İdarecilerimizi ve emniyet yetkililerimizi de hukuk dahilinde sıkı denetimlerini sürdürmeye davet ediyoruz. Bu vesileyle hastalık nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, hastalarımıza acil şifalar diliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.