Anne ve baba adayları dikkat! Gebe okullarını biliyor musunuz?

Sağlık Bakanlığı, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin sunulduğu Gebe Okulları hakkında bilgiler verdi. Sağlıklı ve bilinçli bir gebelik için gerekli olan hususlar vurguladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Anne ve baba adayları dikkat! Gebe okullarını biliyor musunuz?

Gebe Okulları, Anne adaylarının sağlıklı ve bilinçli bir gebelik süreci geçirmeleri için hizmet vermekte anne ve baba adaylarına yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Verilen hizmetler arasında gebelik, doğum, doğum sonrası dönem, emzirme, bebek bakımı yer almakta. 

Tüm Türkiye’de var…

Bakanlık paylaşımında Gebe Okulları’nın 81 ilde hizmet verdiğini ve toplamda 426 okul, 460 hekim, 570 ebe ,121 hemşire ile yüzde 99 memnuniyet oranına ulaşıldığını belirtti. 

Gebe Okulları’nın faaliyetleri neler?

Anne adaylarının farkındalığını artırmak ve fizyolojik yakınmalarla baş etme kazandırmak için çalışmalar yürüten Gebe Okulları aynı zamanda anne adaylarının normal doğum farkındalığını artırmak, baba adaylarına gebelik doğum ve doğum sonrası dönemde eş desteğinin önemini anlatmak gibi görevlerde üstlenmekte. 

Doğum eğitimi veriliyor

Anne adaylarına doğum esnasında yaşanacak durumlara karşı eğitim verilirken doğumu kolaylaştırıcı eğitimlerde verilmekte. 
Doğum sonrası dönem içinde anne ve babalara büyük destekler sağlanmakta bireylerin annelik ve babalık rollerine uyumu kolaylaştırıcı eğitimler verilmektedir. Anne sütünün önemi anlatılmakta yenidoğan ve bebek bakımı hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır.