Antep Eli Lahmacun'dan açıklama: İşbirliğimizi sonlandırdık!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan taklit veya hileli ürün üreten firmalar arasında yer alan Antep Eli Lahmacun'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Antep Eli Lahmacun'dan açıklama: İşbirliğimizi sonlandırdık!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de yapılan denetimler sonucunda Kayserili firmaların da aralarında bulunduğu pek çok firmada yapılan usülsüzlükler tespit edilmiş, firmalar Bakanlık sitesinde bir bir ifşa edilmişti. Kayseri’de de listede yer alan 12 firma arasında Kayserililerin severek tükettiği Antep Eli Lahmacun’un da olması vatandaşları şaşırttı. Antep Eli Lahmacun’dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Antep Eli Lahmacun hijyen ve kalite standartlarına önem veren bir firma olduğunu et tedarikçisi firma ile iş birliğini sonlandırdığını açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, ‘Bazı yerel haberlerde yer alan taklit ve tağşiş iddiaları ile ilgili olarak açıklama yapma gereği doğmuştur: Firmamız Antep Eli Lahmacun, kuruluşumuzdan bu yana hijyen ve kalite standartlarını en üst seviyede tutarak, insan sağlığını daima önceliğimiz yapmıştır.

Lahmacun içeriğinde kullandığımız malzemeler, yıllardır güvenle çalıştığımız tedarikçilerden temin edilmektedir.

Yaptığımız incelemeler sonucunda, et tedarikçisi firmanın aynı makinede sucuk yapımında kullanılan, farklı et ürünlerini işlediği ve dolayısıyla bu durumun bize tedarik edilen ete de yansıdığı tespit edilmiştir. Bakanlık raporundaki 0,01 oranında 'baş eti' ibaresi geçmesi ise yansıyan durumu açıklamaktadır.

Firmamızda bilinçli olarak farklı bir et cinsinin kullanılması mümkün değildir.

Bu olayın ardından ilgili tedarikçi ile iş ilişkimiz sonlandırılmış ve gerekli hukuki süreç başlatılmıştır. Tedarik zincirimizde daha da dikkatli olacağımızı ve kontrollerimizi artıracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz’

Antep Eli Lahmacun'dan açıklama: İşbirliğimizi sonlandırdık!