Antibiyotik Yerine Bitki Çayı Tüketin

Özel Dünyam Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Raşan Genç, soğuk algınlığında antibiyotik yerine grip çayları ve bitki çaylarının tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Antibiyotik Yerine Bitki Çayı Tüketin

Özel Dünyam Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Raşan Genç, yaklaşan kış ayları öncesinde soğuk algınlığından korunma ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Genç, "Kış aylarının gelmesiyle birlikte nezle ve grip gibi soğuk algınlıkları sık olarak gözükmektedir. İnsanların kendilerini soğuk algınlığından koruması için toplu ortamlardan uzak durmaları gerekmektedir. Mecbur kaldığımız durumlarda ise karşılaştığımız kişiler ile el sıkışmaktan, öpüşmekten ve nezle olduğu düşündüğümüz kişiler ile temas kurmaktan uzak durmalıyız. Özellikle okullarda ve kreşlerde çocuklar birbirilerine enfeksiyonu almak durumunda kalıyorlar. Bu ortamlarda da okulu yöneten kişilerin çocukların bulunduğu ortamları sık sık havalandırmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
 
Soğuk algınlığının tedavisinde antibiyotik kullanılmaması gerektiğini söyleyen Genç, “Öncelikle hepimiz bir şekilde nezle olan kişiler ile temas ediyoruz. Vücut direncimizi yüksek tutmak için beslenmemize özen göstermemiz gerekmektedir. Bol bol sıvı tüketmemiz gerekiyor. Özellikle meyve sularını ve bitki çaylarını tüketmeye özen göstereceğiz. Vücut direncimizi bu şekilde artırarak karşılaştığımız mikroplara karşı korunmuş oluruz. Virüs vücudumuza girdiği zaman direnci artırmak için bol sıvı tüketip, istirahat etmeliyiz. Bunlar vücut direncimizi artıracak önlemlerdir. Soğuk algınlığını genellikle viral enfeksiyonlar sonucu oluştuğu için antibiyotik kullanımını kesinlikle önermiyoruz. Bu gibi durumlarda nezle grip ilaçları ve bitki çayları tüketebiliriz" diye konuştu.