Antikacılıkta 60 yıl

Büyük bir tarihi geçmişe sahip olan Kayseri 'de sayılı antikacılardan biri olan Osman Baba 60 yıl severek yaptığı mesleğine hala devam ediyor.

Antikacılıkta 60 yıl

Vezir İş Hanı’nda Osman Baba 60 yıldır geçimini antikacılık yaparak sağlıyor. Halkın getirdiği antikaları alarak Kayseri’deki antikacılık sanatını sürdüren nadir insanlardan biri olduğunu söyleyen Baba mesleğini severek yaptığını ve koruduğunu belirtti. Kayseri toplumunun antikaya fazla ilgili olmadığından yakınan Baba, sadece yaz aylarında gelen turistlerin ilgi odağı olduğunu söylüyor.

Antikalarının hepsinin değerli olduğunu belirten Baba ancak satışların bu aralar durgun olmasından şikayet ediyor. Antikacı Baba: “Gelen müşterilerin antikalarını satın almak yerine eserlerini uygunsuz bir şekilde alıyorlar. Bu mesleği yapmamdan dolayı emeğime saygı gösterilmiyor’’ dedi. 

Vali Orhan Düzgün’ün kendisini sık sık ziyaret ettiğini ifade eden Baba,Vezir İş Hanı’nın yazın yeniden restore edileceğini de söyledi. HABER : DUYGU SEVİMLİ FOTOĞRAF-ARZU AYDOĞDU (STAJYER)