Apartman ortak giderleri için karar çıktı!

Apartmanlarda sık sık karşılaşılan ortak gider problemleri için yeni düzenlemelerin hayata geçmesine karar verildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Apartman ortak giderleri için karar çıktı!

Apartmanlarda ortak gider problemleri sık sık gündeme gelirken, yapılan yeni düzenleme ile birlikte masraflara tüm katların katılmasının zorunlu olmasına karar verildi.

Yapılan yeni düzenleme ile birlikte binaların giriş katında oturan daire sahipleri de, son katında oturan daire sahipleri de aynı haklara sahip olacak.  Daire sahibi binada hangi katta oturursa otursun, her bina sakini tüm giderlere eşit şekilde katılmak zorunda olacak. Giriş katında yaşayanların asansör masraflarından muaf olmak istemesi uzun zamandır tartışmalara neden oluyordu. Yapılan yeni düzenleme ile artık giriş katındaki daire sahipleri de asansör veya binanın ortak kullanımına ait olan tüm giderlere katkıda bulunmak zorunda olacak.

Apartman ortak giderleri için karar çıktı!

Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 20/c maddesi tüm bu sorulara yanıt verme niteliğinde. Kanunda yer alan maddeye göre binadaki ortak alanların masraflarına tüm bina sakinleri katılmak zorundadır. Kanunda geçerli olan bu madde apartmanların genel yönetiminde aksi bir madde bulunmadığında geçerli oluyor. Yönetim planında giriş katında oturanların asansör masraflarından muaf olacağını belirten bir madde varsa, daire sakinleri asansör giderinden muaf olabilecek.