Apple Eski Sürüm Telefonları Bilerek Mi Yavaşlatıyor

Dünya markası olan Apple'ın, eski sürüm telefonları bilerek yavaşlattığı iddia edildi. Apple'a 29 Milyar TL'lik dava açıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Apple Eski Sürüm Telefonları Bilerek Mi Yavaşlatıyor

Dünyanın dört bir yanında sevilerek kullanılan Apple dünya markasının I Phone telefonlarını yavaşlattığı iddia edildi. İddia üzerine Apple’a 853 milyon siterlinlik dava açıldı.

Geçtiğimiz aylarda Apple’a telefonları yavaşlattığı için 500 milyon dolarlık dava açılmıştı. Apple şirketi yaptığı açıklamada; ‘Herhangi bir Apple ürününün ömrünü kasıtlı olarak kısaltmak veya kullanıcı deneyimini bozmak amacıyla hiçbir zaman bir şey yapmadık’ açıklamasını yapmıştı.

Apple kasıtlı olarak eski sürüm telefonları yavaşlattığını kabul etmese de İngiltere’de yaşayan Justin Gutmann, tarafından Apple'a telefonları bilerek yavaşlattığına dair dava açıldı. Açılan davada, toplamda 853 siterlin (29 Milyar TL) tazminat istendi.

Apple Eski Sürüm telefonları Bilerek Yavaşlatıyor

Apple dava açılması karşısında durarak davanın haksız olduğunu savundu. Davanın düşmesi için başvuruda bulunan Apple şirketinin talebi onaylanmadı. İngiltere Rekabet Temyiz Mahkemesi Justin Gutmann’ın dava açma hakkına onay verdi.

Dava sonucu büyük bir merakla bekleniyor.