Ara tatilde tatil yok!

2024/2025 eğitim öğretim yılı Kasım ayı ara tatilleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ara tatilde tatil yok. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Ara tatilde tatil yok!

2024/2025 eğitim öğretim yılı Kasım ayında uygulanacak olan ara tatillerle ilgili olarak MEB’den yeni bir planlama geldi. Buna göre öğretmenler ara tatilde okullarında olacaklar. Peki öğretmenler ara tatilde okullarında ne yapacak? İşte detaylar…

Yılda iki kez toplamda 10 gün uygulanan ara tatiller öğrencilerin 1. dönem 1.sınavlarından sonra ve 2. dönem 1. sınavlarından sonra faaliyete geçmektedir. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından dinlenme fırsatı olarak görülen ara tatiller bundan sonra öğretmenler için aynı işlevi görmeyecektir.

Üzücü haber geldi: Ara tatilde tatil yok!

İlk ara tatil 8 Kasım’da

mebpersonel.org’da yer alan haber göre, 9 Eylül tarihinde başlayan 2024 - 2025  Eğitim Öğretim Yılındaki ilk ara tatil 11 - 15 Kasım tarihleri arasında uygulanacak. Öğrencilerin 1. sınavlarını tamamlanmasının hemen ardından uygulanacak olan ara tatil neticesinde öğrenciler 8 Kasım tarihinden itibaren girecekleri ara tatilden 18 Kasım tarihinde başlayacak olan derslere kadar ara tatilin içerisinde olacaklar.

Öğretmenler tatilde derse devam edecek

2024 - 2025  eğitim öğretim yılının ilk ara tatili olan 11 ve 15 Kasım tarihleri arasında öğretmenlere yeni müfredat kapsamında eğitimler planlanıyor. Söz konusu eğitimler tüm öğretmenlere verilecek olsa da ilgili eğitimleri en çok alanlarında değişiklik yapılmış olan branşların öğretmenleri alacak.
Bu kapsamda 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk ara tatilinde öğretmenler tatile çıkmayacak denilebilir. Söz konusu ara tatilde öğretmenler okullarda yeni müfredat kapsamında hizmet içi eğitimlere katılacaklar.