Araç alım satımlarında dikkat - İkinci el araçlarda fiyatlar daha da düşecek mi?

İkinci el araç piyasasında ibreler aşağı yönleri göstermeye devam ediyor. Sektör temsilcileri vatandaşları alım satımlar konusunda uyarıyor. Peki fiyatlar daha da düşecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Araç alım satımlarında dikkat - İkinci el araçlarda fiyatlar daha da düşecek mi?

İkinci el araç piyasasında ibreler aşağı yönleri göstermeye devam ediyor. Sektör temsilcileri vatandaşları alım satımlar konusunda uyarıyor. Peki fiyatlar daha da düşecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Bakanlığın açıklamaları sonrası alınan önlem paketleri araç fiyatlarındaki artışın önüne geçerken ikinci el araç piyasasında ciddi düşüşler yaşandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel otomotiv sektörünü etkileyen unsurlar arasında son 3 yıl içinde yaşanan pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının da olduğunu dile getirerek durma noktasına geldiğini söyledi.

Ertemel sıfır otomobildeki arz sıkıntısının fiyatlar dengesini bozduğunu kaydederken, krediye ulaşımda yaşanan güçlükler ve yüksek faiz sebebiyle otomobile talebin düştüğünü söyledi.

Posta’da yer alan habere göre, artan stok ve düşük talep ortamı markaların avantajlı indirimler sunmasına vesile oldu. Özellikle ekim ayı itibarıyla %10 indirimler yapılırken, bazı markalar %15’i bulan fiyat indirimleri sunuyor.

Fiyatlar daha fazla düşecek!

Ertemel yaptığı açıklamada hem sıfır hem ikinci el otomobilde fiyat düşüşlerin söz konusu olduğunu söyledi. Ertemel önümüzdeki birkaç aylık süre zarfında özellikle ikinci elde fiyatlar bir miktar daha geri gelebileceğini, fiyatların daha da düşeceğini belirtti.

İlan fiyatları fark atıyor!

Şu an piyasada normalleşme sürecinde olunduğunu aktaran Ertemel, internet ortamında aracın emsalleri doğrultusunda yazılan fiyatlar genellikle teklif almadığını, daha düşük rakamlar talep edildiği takdirde limitli sayıda olsa da alıcı bulabileceğini söyledi.