Araç Muayene İstasyonları Cep ve Can yakıyor

Araç ve muayenelerine gelen zamlar, insanlardan tepki topluyor. Araç muayene istasyonlarında sergilenen tavır cep ve can yakıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Araç Muayene İstasyonları Cep ve Can yakıyor

Araç muayenesine gelen zamlar, insanlardan tepki toplarken, istasyonda sergilenen tavırlar hep cep hem can yakıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon verilerini açıkladıktan sonra 2024 yılı için yeniden değerlendirme oranı 58,46 olarak belirlenmişti. Bu verilere göre otomobil muayenelerine ödenecek ücret 2024 yılı için 1,130 TL oldu.

Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği 2. Başkan’ı Burhan Karamustafaoğlu, ulaştırma bakanlığına çağrıda bulundu.

Karamustafaoğlu, araç muayene sürelerinin otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, traktör gibi araçlarda farklı farklı zaman aldığını söylerken otomobillerde bu sürenin 15 dakikayı bulduğunu söyledi.

Burhan Karamustafaoğlu; ‘Araç muayene istasyonları ne yazık ki 15 dakika gibi kısa süreli araç muayenesi için ortalama 1.500 TL civarı muayene ücreti nakit olarak alınmaktadır, ayrıca araç muayene istasyonlarına giden araç sahipleri, kışın soğuğundan, yazın sıcağından korunmak için insanca muamele görüp rahat rahat dinlenerek, çayını, kahvesini içerek, sırasını bekleyeceği bir ortamdan da mahrum bulunuyor.’ cümlelerini kullandı.

Cümlelerine devam eden Mustafaoğlu;  ‘Çoğu zaman ayakta, korunaksız, ikramsız, ‘’mecbursun bize gelmeye’’ dercesine soğukta, sıcakta sırasını beklemek zorunda kalıyor. Daha ilerisi araç muayene ücretleri ve istasyonlardaki ilgisizlik ortamı araç sahiplerinin canını sıkıyor, cebini yakıyor.’ dedi.

Mustafa oğlu cümlelerine; 'Ulaştırma Bakanlığımız ve yetkililerin bilgisine' cümlesini ekledi.