Araştırmacılara müjde – 3 milyon Avro destek verilecek!

Araştırma kariyerini ileri taşımak isteyenlere müjde! ERC Consolidator Grant başvuruları başladı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Araştırmacılara müjde – 3 milyon Avro destek verilecek!

Bilim insanlarına yönelik dev bir fırsat sunan ERC Consolidator Grant Çağrısı (ERC-2025-CoG), 26 Eylül 2024 itibariyle başvurulara açıldı. Avrupa Araştırma Konseyi tarafından sağlanan bu çağrı kapsamında, her bir projeye 2 ila 3 milyon Avro’ya kadar destek verilecek. Çağrının son başvuru tarihi ise 14 Ocak 2025 olarak belirlendi. Toplamda 354 projenin bu kapsamda desteklenmesi planlanıyor.

Kimler başvuru yapabilir?

Bu fona başvurmak isteyen araştırmacıların, bağımsız araştırma yapma yetkinliklerini göstermeleri gerekiyor. Bu yetkinlik, doktora tez danışmanından bağımsız olarak çeşitli önemli bilimsel makaleler yayımlamak ya da önemli makalelerde ana yazar olarak yer almak gibi kriterlerle kanıtlanabilir. Ayrıca, başvuracak araştırmacıların 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında doktora savunmasını başarıyla tamamlamış olmaları gerekiyor.

TÜBİTAK’tan ek destek imkânı

Araştırmacılar, ERC Consolidator Grant çağrısı sürecinde, TÜBİTAK’ın ERC Baş Araştırmacı Geliştirme Programı (EBAG) desteğinden de faydalanabiliyor. EBAG’a başvurular 30 Kasım 2024’e kadar devam edecek. Çağrıya hazırlık sürecinde destek almak veya sorularınızı iletmek için TÜBİTAK ERC Ulusal İrtibat Noktaları’na [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.