Arefe Günü Kabir Ziyareti – Faydaları ve Önemi

Yaklaşan Kurban Bayramı ile sevdiklerini anmak ve onlarla bayramlaşmak için arefe günü kabir ziyareti yapılıyor. Peki, arefe günü kabir ziyaretinin faydaları ve önemi nedir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Arefe Günü Kabir Ziyareti – Faydaları ve Önemi

Yaklaşan Kurban Bayramı ile sevdiklerini anmak ve onlarla bayramlaşmak için arefe günü kabir ziyareti yapılıyor. İşte arefe günü kabir ziyareti yapmanın faydaları ve önemi…

Arefe günleri bayramdan bir önceki günlerdir. Arefe günü bayram için hazırlıklar yapılır, oruçlar tutulur, ibadetler yerine getirilir ve kabir ziyaretleri yapılır. Arefe gününde vatandaşlar kabir ziyareti yaparak, onlara dua ederler. Peygamberimizin de arefe günlerinde ve bayram günlerinde kabir ziyaretinde bulunduğuna dair rivayetler vardır.

Kabir ziyaretinde bulunan kişinin Kur’an okuyarak sevabını orada bulunanların ruhuna bağışlaması ve dua etmesi tavsiye edilir.

Arefe Günü Kabir Ziyareti – Faydaları ve Önemi

Kabir Ziyaretlerinde Nelere Dikkat Edilmeli:

Ziyaret esnasında kabirler çiğnenmemeli, kabirlerin üzerine oturulmamalıdır.
Kabirlerde namaz kılınmamalıdır.
Mezar başında yüksek sesle gürültü yapılmamalıdır.
Kabir ziyaretlerinde kurban kesilmemelidir.
Mezarlıkta bulunan otlara ve çiçeklere zarar verilmemelidir.

Kabir Ziyaretinin Kişiye Faydası:

İnsana ölümü ve ahireti hatırlattığı için ibret alınarak kendisine çeki düzen verilmesini sağlar.
Dünya hırslarından ve haramdan uzaklaştırır.
Kalpleri ferahlık sağlayarak kişilerin maneviyatını artırır.

Bir bayram geleneği olan arefe günü gerçekleştirilen kabir ziyaretleri için eskiler ‘ölülerin bayramı’ derlermiş. Halk arasında, vefat edenlerin bayramlaşmak için o gün sevdiklerini bekledikleri bile söylenir.