Artan Dondurma Fiyatlarına Çözüm – Evde Pratik Dondurma Tarifi – Az Malzemeli

Yaz aylarının gelişi ve okulların tatile girmesi ile birlikte, çocuklara pratik ve sağlıklı bir atıştırmalık arayışındaysanız bu tarifimiz sizin için… Artan dondurma fiyatları, dondurma yemenize engel değil. İşte az malzemeli evde pratik dondurma tarifi! Detayları haberimizde…

Artan Dondurma Fiyatlarına Çözüm – Evde Pratik Dondurma Tarifi – Az Malzemeli

Yaz aylarının gelişi ve okulların tatile girmesi ile birlikte, çocuklara pratik ve sağlıklı bir atıştırmalık arayışındaysanız bu tarifimiz sizin için… Artan dondurma fiyatları, dondurma yemenize artık engel olmayacak.

Yaz sıcaklıklarının günden güne daha fazla artması ile herkes serinletici tariflere sarıldı. Hazır dondurmalarda yaşanan fiyat artışı bütçeleri zorlarken, az malzemeli bu tarifle hem kalorisi az hem de uygun maliyetle evinizde dondurma yapabilirsiniz.

Özellikle okulların tatile girmesi ile birlikte annelerin favorisi olacak bu tarifi, çocuklarınız çok sevecek. İşte tarifin detayları:

Malzemeler:

2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 dolu tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 paket vanilyalı toz pasta kreması

Hazırlanışı:

Bir tencereye sütü, nişastayı ve şekeri alıp karıştıralım. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirelim. Kıvam almaya başlayınca vanilyayı ekleyerek, karıştırmaya devam edelim. Kaynamaya başlayınca 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alalım. Kabuk tutmaması için ara ara karıştırın. Karışımı tamamen soğuttuktan sonra üzerine pasta kremasını ekleyerek, çırpıcı ile yüksek devirde köpürüp kabarıncaya kadar çırpalım (yaklaşık 3 dakika çırpmanız yeterli olacaktır). Köpürtme işlemini de yaptıktan sonra dondurmanızı uygun bir kaba dökerek, buzdolabının dondurucu bölümünde en az 8 saat bekletin. Tamamen donmuş olan kaymak gibi dondurmanızı çıkarıp ister külahta, ister tabakta servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Artan Dondurma Fiyatlarına Çözüm – Evde Pratik Dondurma Tarifi – Az Malzemeli