Artan Dondurma Fiyatlarına Çözüm – Sadece Kavunla!

Yaz aylarının gelişi ve okulların tatile girmesi ile birlikte, çocuklara pratik ve sağlıklı bir atıştırmalık arayışındaysanız bu tarifimiz sizin için… Artan dondurma fiyatları, dondurma yemenize engel değil. İşte sadece kavunla pratik dondurma tarifi! Detayları haberimizde…

Artan Dondurma Fiyatlarına Çözüm – Sadece Kavunla!

Yaz sıcaklıklarının günden güne daha fazla artmasıyla herkes serinletici tariflere sarıldı. Hazır dondurmalarda yaşanan fiyat artışı bütçeleri zorlarken, sadece kavunla hazırlanan bu tarifle hem kalorisi az hem de uygun maliyetle evinizde dondurma yapabilirsiniz.

Özellikle okulların tatile girmesiyle birlikte annelerin favorisi olacak bu tarifi, çocuklarınız çok sevecek. İşte tarifin detayları:

Malzemeler:

Bir adet kavun

Hazırlanışı:

Öncelikle kavunun çekirdeklerini çıkarıyoruz. Bir blender veya shaker yardımıyla kavun çekirdeklerinden kavun sütü elde ediyoruz. Elde edilen süt karışımını süzgeçten geçirerek geniş bir kabın içerisine alıyoruz. Üzerine kavunları dilimleyip buzlukta 1-2 saat beklettikten sonra, buzluktan çıkardığımız karışımı blenderden geçirip pürüzsüz bir hal almasını sağlıyoruz. Ardından tekrar buzluğa attığımız kavunlu dondurmamızı tekrar çıkarıp pürüzsüz bir hal aldığına emin olduktan sonra gönül rahatlığıyla afiyetle yiyebiliriz.

Artan Dondurma Fiyatlarına Çözüm – Sadece Kavunla!