Artık bu aylığı alacaklar! Milyonlarca emekliye net rakam

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, 2025 Ocak ayında yapılacak olan memur ve emekli maaş zamları hakkında tahminlerde bulundu. Temmuz ve Ağustos aylarına ait enflasyon oranlarının toplam yüzde 6 artış gösterdiğini belirten Bal, yılın geri kalanında beklenen enflasyon verilerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 15, memur emeklileri için ise yüzde 10-11 oranında bir zam yapılacağını öngörüyor. Kesin zam oranları ise 2025 yılının Ocak ayında netleşecek

Artık bu aylığı alacaklar! Milyonlarca emekliye net rakam

2025 yılı Ocak ayında memur ve emeklilere yapılacak zam oranları için Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, Temmuz ve Ağustos enflasyon verileri üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Bal’a göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 15, memur emeklileri için ise yüzde 10-11 civarında bir maaş zammı bekleniyor. Ancak kesin sonuçlar, 3 Ocak 2025 tarihinde açıklanacak enflasyon verilerine bağlı olarak netleşecek.

2024 Temmuz ayında memur ve memur emeklileri yüzde 19,31, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 24,73 oranında zam almıştı. Şimdi ise gözler, Ocak 2025’te yapılacak zam oranlarına çevrildi. CNN Türk'e konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri için beklenen zam oranlarını hesapladı.

Murat Bal, "Temmuz ve Ağustos aylarında enflasyon oranları sırasıyla yüzde 3,31 ve yüzde 2,47 olarak açıklandı. Bu iki ayın toplamı, yaklaşık yüzde 6'lık bir artışı işaret ediyor. Ancak kesin sonuç için önümüzdeki 4 ayın enflasyon verilerini beklememiz gerekiyor" dedi.

"YÜZDE 15 CİVARINDA ZAM BEKLENİYOR"

3 Ocak 2025 tarihinde netleşecek olan rakamlar öncesinde Bal, "Beklenti anketlerinde enflasyon oranının maksimum yüzde 41 civarında çıkabileceği öngörülüyor. Ancak hedeflenen enflasyonun yüzde 36-37 arasında olması muhtemel. Bu durumda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında yüzde 15 civarında bir artış bekleniyor. Memur emeklilerinde ise bu oran yüzde 10-11 civarında olacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.