Artık bu rakama yaptıracaksınız: TÜVTÜRK araç muayenesine dev zam

2025 yılında uygulanacak vergi, harç ve cezalardaki artış oranları, Vergi Uzmanı Ozan Bingöl tarafından açıklandı. Bingöl, yeni yıl zamlarının yaklaşık yüzde 45 oranında olacağını belirterek, bu artışların TÜİK'in ekim ayı enflasyon verileriyle hesaplandığını ifade etti. Bingöl, yurt dışına çıkış harcı, IMEI kayıt ücreti ve araç muayene ücreti gibi kalemlerde beklenen artışları da paylaştı.

Artık bu rakama yaptıracaksınız: TÜVTÜRK araç muayenesine dev zam

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte 2025 yılında vatandaşları bekleyen zam oranları da belli oldu. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, 2025 yılında uygulanacak vergi, harç ve cezalardaki artışların yaklaşık yüzde 45 olacağını duyurdu. TÜİK'in ekim ayı enflasyon verileriyle belirlenen yeniden değerleme oranının (YDO), bu artışların temelini oluşturduğunu ifade eden Bingöl, yurt dışına çıkış harcı, IMEI kayıt ücreti ve araç muayene ücretindeki beklenen artışları da açıkladı. Bu artışlar, 2025 yılında vatandaşların ekonomik yükünü artıracak ve bütçelerini zorlayacak. IMEI kayıt ücreti 45 bin 953 TL’ye çıkacak olması, özellikle cep telefonu kullanıcıları için önemli bir maliyet artışı demek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her yıl kasım ayının başında açıklanan ekim ayı enflasyon verileri, yeniden değerleme oranını (YDO) belirliyor. YDO, Üretici Fiyatları Genel Endeksi'ndeki (ÜFE) ortalama fiyat artışlarını yansıtarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra kamuoyuna duyuruluyor.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, 2025 yılında uygulanacak vergi, harç ve cezalardaki artış oranlarını değerlendirdi. Bingöl, "Gelecek yıl vergi, harç ve cezalar yaklaşık yüzde 45 oranında artacaktır" şeklinde bir öngörüde bulundu.

Paylaşımında, yurt dışına çıkış harcı, IMEI kayıt ücreti, araç muayene ücreti ve en düşük radar cezası gibi kalemlerde beklenen artışları da hesaplayan Bingöl, şu rakamları paylaştı:

  • Yurt dışına çıkış harcı: 500 TL’den 720 TL’ye
  • IMEI kayıt ücreti: 31 bin 692 TL’den 45 bin 953 TL’ye
  • Araç muayene ücreti: 1.821 TL’den 2 bin 641 TL’ye
  • En düşük radar cezası: 1.506 TL’den 2.185 TL’ye

Bu veriler, 2025 yılında vatandaşların karşı karşıya kalacakları olası mali yüklerin bir ön izlemesini sunuyor.