Artık Kayseri'de de zorunlu olacak!

Meclis gündemine gelecek olan torba yasa ile birlikte Zorunlu Afet Sigortası'nın (ZAS) zorunlu olması planlanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Artık Kayseri'de de zorunlu olacak!

Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü Selva Eren, Zorunlu Afet Sigortası’na (ZAS) ilişkin açıklamalarda bulundu. Eren, ZAS sigorta uygulamasının vergiyle karıştırılmaması gerektiğini vurguladı.

Torba yasa ile birlikte zorunlu deprem sigortası yerine Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) uygulamasının hayata geçirilmesi planlanıyor. Türkiye’de elektrik, su, doğalgaz ve internet gibi temel aboneliklerin zorunlu hale getirilmesini içeren ZAS ile deprem sel, orman yangını gibi doğal afetleri kapsayacak şekilde hazırlandı.

Özellikle kırsal kesimleri de kapsayan ZAS, afet durumlarında zarar gören ev sahiplerine maddi destek imkanı sunacak.

ZAS’ın vergi paketiyle aynı torba yasada bulunması, genel şartları ile vergilendirme konusunun birbirinden ayrılması gerektiğini vurgulayan Eren, ZAS’ın afet sigortası olarak tanımlanması ve vergi uygulamalarından farklı düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılacak düzenlemeyle afetlerde zarar gören mülk sahiplerine yapılacak ödeme genişletilecek. Bu süreçte köylerdeki evlerin yanı sıra, farklı afet türlerinde değişen kontrol noktaları da dikkate alınacak.