Artık son 6 gün: İslam Memiş altın ve doları olanı uyardı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, eylül ayında altın fiyatlarının ciddi bir artış gösterebileceğini belirterek yatırımcıları uyardı. Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimi sinyalleriyle birlikte piyasalarda hareketlilik beklediğini ifade eden Memiş, gram altının 2800-3500 lira bandında seyredeceğini öngördü.

Artık son 6 gün: İslam Memiş altın ve doları olanı uyardı

Altın fiyatları konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulunan finans analisti İslam Memiş, eylül ayında altın piyasalarında önemli hareketlenmeler olabileceğini dile getirdi. Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimi sinyallerinin piyasalarda dalgalanmaya yol açabileceğini belirten Memiş, gram altının 2800-3500 lira bandına yükselebileceğini öngördü. Altın yatırımcılarına dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatan Memiş, bu süreçte piyasalardaki dalgalanmaların yatırım fırsatları yaratabileceğini söyledi. Eylül ayında altın fiyatlarında önemli değişimlerin yaşanabileceğini ifade etti.


Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, eylül ayı için gram altın tahminlerini paylaştı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimi sinyallerinin potansiyel etkilerini değerlendirdi.

YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda, yatırım tavsiyesi vermediğinin altını çizen Memiş, Borsa İstanbul'daki hareketlere değindi. Borsa'nın 9668 puanla günü tamamladığını ve haftayı yüzde 2.5 düşüşle kapattığını belirten Memiş, daha önce 9400 puan seviyesini öngördüklerini ve fiyatların bu tahmini doğruladığını ifade etti. Gümüşle ilgili olarak, mevcut durumda beklemede olduklarını ve gümüşten çıkıp borsa ya da altın yatırımı yapma seçeneklerini değerlendirebileceklerini aktardı.

Doların değer kaybı üzerine yorum yapan Memiş, Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının ardından dolar endeksinin 92 seviyelerinde kaldığını ve Euro/dolar paritesinde 0.68'lik bir artış yaşandığını belirtti. Yıl sonu beklentisi olarak öngördükleri 1.12 seviyesinin gerçekleştiğini ifade etti.

Altın fiyatları hakkında konuşan Memiş, ons altının 2510 dolardan işlem gördüğünü, hafta içinde 2470 dolara kadar gerilediğini ancak 2532 dolara kadar yükseldiğini belirtti. Önümüzdeki hafta için 2520 doları direnç ve 2497 doları destek seviyesi olarak değerlendirdi.

Eylül ayı tahminleri için ise, Powell’ın faiz indirimi sinyalleriyle piyasada bir coşku oluştuğunu vurgulayan Memiş, gram altının Kapalıçarşı'da 2806 liraya kadar çıktığını ve 2813 lirada tarihi bir rekor kırdığını söyledi. Eylül ayında 2830-2880 lira bandında bir fiyat aralığı beklediklerini ve gram altının 3000-3500 lira seviyelerine ulaşabileceğini öngördüğünü ifade etti.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.