Artık söz milletin

Anayasa değişikliği teklifi Meclis'te kabul edilerek yasalaştı. Kayseri milletvekilleri, Nisan ayında yapılacak referandumda halkı 'evet' demeye çağırdı.

Artık söz milletin

AK Parti'nin 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, 339 oyla kabul edilerek yasalaştı. TBMM Genel Kurulunda teklifin tümü üzerinde yapılan gizli oylamaya 488 milletvekili katıldı. Oylamada 339 kabul, 142 ret oyu kullanıldı; 5 oy boş çıktı, 2 oy ise geçersiz sayıldı. AK Parti'li milletvekilleri, oylama sonucunu ayakta alkışlayarak karşıladı. Daha sonra AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, teşekkür konuşması yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak olan yasa onaylandıktan sonra referanduma sunulacak. Nisan ayının ilk haftasında yapılması beklenen referandumda çoğunluk “evet” derse, Türkiye resmen başkanlık sistemine geçecek. Anayasa değişiklik teklifinin kabul edilmesi üzerine AK Partili bakan ve milletvekilleri büyük sevinç yaşarken, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, üzüntü yaşadı. Her iki vekil, teklifin geçmesini eleştirdi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, teklifin geçmesi ile birlikte Türkiye’nin önemli bir sorunu geride bırakacağını ve çift başlılığın ortadan kalkacağını söyledi. Referandumda da Türk halkının sağduyusuna güvendiğine işaret eden Özhaseki, “Anayasa Değişiklik Teklifimizin 2. Tur Oylamasını tamamlayarak milletimize hizmet düsturuyla çıktığımız yolda tarihi bir adım daha attık. Şimdi söz de karar da milletimizin. Ülkemize hayırlı, bereketli olsun” ifadelerini kullandı.
 
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ise “artık emaneti asıl sahibine milletimize teslim ediyoruz” dedi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye özellikle teşekkür eden Elitaş, şu görüşlere yer verdi: “Anayasa Değişikliği Teklifi Genel Kurulda 339 oyla kabul edildi. TBMM görevini yaptı emaneti asıl sahibine MİLLETİMİZE teslim ediyoruz. 339 oyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı sistemi öngören anayasa değişiklik teklifi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Anayasa görüşmelerinde sabahlara kadar büyük özveriyle çalışan milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. TBMM tarihi kararını verdi. Artık sözde karar da yüce Türk milletinin. Büyük bir tarihi sorumlulukla Anayasa Değişiklik Teklifine destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve  Grubuna da teşekkür ediyoruz.”
 
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de şöyle dedi: “Anayasa değişik teklifimizin 2. Turu da tamamlandı Artık söz millette. Milletimiz de inşallah istikrarsızlıkların tarihe gömülmesine, Milli iradenin yegâne karar verici olmasına, Yeni Türkiye'ye "EVET" diyecek. 
 
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise teklifin geçmesi üzerine Twitter hesabından sert bir paylaşım yaptı. Halaçoğlu, “Kendilerini hayvan yerine koyan birini başkan yapmak için bu denli gayret eden milliyetçileri kutluyorum! Onlar medar-ı iftiharlarımızdır.” Dedi.
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, sosyal medya hesabının profil resmini “Hayır” şeklinde değiştirerek, şu mesajı paylaştı: “Biz TBMM'de Diktaya karşı millet egemenliği dedik. Şimdi sıra aziz milletimizin vereceği HAYIRLI kararda.” HABER: HİDAYET YÜREKLER-FOTO: İHA