Asgari ücret 20 bin 400 TL oluyor – Tarihi de belli!

Son zamanlarda ortaya atılan ara zam iddialarına bir yenisi daha eklendi. Kulislerden sızdırılan bilgilere göre asgari ücret 20 bin 400 TL olacak. Üstelik tarihi de belli… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Asgari ücret 20 bin 400 TL oluyor – Tarihi de belli!

Son dönemde ekonomik kriz, artan enflasyon ve döviz kurlarındaki hareketlilik sebebiyle asgari ücretliler adeta eridi. Ara zam bekleyen milyonlarca asgari ücretli çalışan için kulislerden yeni bir bilgi sızdırıldı. Bilgilere göre asgari ücretin verileceği tarih belli oldu. O tarihte 20 bin 400 TL olacak. İşte detaylar…

Son günlerde tartışmaların odağında olan asgari ücret zammı ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde özel sektörde bazı firmalarda çalışanlar için ara zam kararı alındı. 5 bin TL’ye kadar ilave zam Temmuz ayı itibariyle uygulanmaya başlandı. 

İşçi sendikaları asgari ücrete ara zam yapılması için her fırsatta çağrıda bulunuyor. İşveren temsilcileri ise ara zam yapmanın işletmelerin maliyetlerini artıracağını ve istihdamı olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ise konuyla ilgili ara zam olmayacak açıklamasının ardından yeni bir açıklamada bulunmadı. Ancak, hükümetin ekonomik göstergeleri yakından takip ettiği ve uygun görüldüğü takdirde gerekli düzenlemeleri yapacağı belirtiliyor.

Asgari ücrete ara zam tarihi belli oldu!

Kulislerden sızdırılan bilgilere göre; hükümet yetkilileri ile işverenler asgari ücret için acil toplanacak. Edinilen bilgiler asgari ücretin 20 bin 400 TL’ye çıkacağı yönünde. Ancak detaylar toplantı sonrası belli olacak.

Ekonomistler Ne Düşünüyor?

Ekonomistler, asgari ücrete yapılacak bir ara zammın hem çalışanların hem de ekonominin genel durumu üzerinde etkileri olacağını ifade ediyor. Bazı ekonomistler, ara zammın talebi artırarak ekonomik büyümeye katkı sağlayabileceğini savunurken, bazıları ise enflasyonu tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor.

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı konusunda yaşanan belirsizlik, milyonlarca çalışanı ve ailelerini endişelendiriyor. Kayserililer de konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.