'Asgari Ücret 25 Bin TL Olmalı!' Anadolu'da Z Raporu

'Asgari ücret 25 bin TL olmalı!' Anadolu'da Z Raporu olarak, yeni yılda asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılacağı yönündeki iddiaları vatandaşa sorduk. Cevaplar ise hem düşündürdü hem şaşırttı... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Asgari Ücret 25 Bin TL Olmalı!' Anadolu'da Z Raporu

'Asgari ücret 25 bin TL olmalı!' Anadolu'da Z Raporu olarak, yeni yılda asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılacağı yönündeki iddiaları vatandaşa sorduk.

Ekonomistler asgari ücrette enflasyonun üzerinde bir artış yapılacağı kanaatinde... Refah payı beklentisi ile birlikte yüzde 50 civarında bir artış olacağı belirtilirken, 17 bin 104 TL civarında bir asgari ücretin belirleneceği düşünülüyor. SSK ve Bağkur emeklilerine yapılacak zamla birlikte asgari ücretliye yapılacak zammın yüzde 50 civarında olacağı düşüncesinde olduklarını dile getirdi. 

'Asgari Ücret 25 Bin TL Olmalı!' Anadolu'da Z Raporu

Bir hanımefendi 15 bin TL’nin yeterli olacağını söylerken, yanındaki genç kadın ise bir ailede iki kişinin çalışmasıyla ancak geçimin sağlanabileceğini ifade etti. Bir ev kirasının 10 bin TL civarında olduğu hatırlatılınca 15 bin TL’nin yetmeyeceğinde karar kıldı.

Bir başka beyefendi ise ‘Bana göre yetersiz, en az 15-16 bin TL olmalı’ diye konuştu. Eşi ise '20 bin TL olmalı!’ diyerek tepki gösterince beyefendi ‘Sen de çok yükselttin’ dedi. Hanımefendi de pahalılıktan dem vurduğunda ise eşi, ‘Savaşlar var, deprem yaşandı hükümetimize de acımak lazım’ diye konuştu.

'Asgari Ücret 25 Bin TL Olmalı!' Anadolu'da Z Raporu

Şartlara göre 16-17 bin TL olmalı ki vatandaş rahat bir nefes alsın şeklinde konuşan bir vatandaş, ‘Sene sonuna kadar üstüne gelecek zamlarla beraber bu rakam da yetersiz kalacaktır’ dedi.

Bir beyefendi de ‘Mevcut ekonomide asgari ücretin belli bir düzeye ulaşmasının çalışanı mutlu edeceğini pek düşünmüyorum çünkü enflasyon bandında zam yapıldığı söyleniyor, gerçekten böyle olsaydı bugün herkes rahat yaşıyor olurdu’ ifadelerini kullandı.

'Asgari Ücret 25 Bin TL Olmalı!' Anadolu'da Z Raporu

Yüzde 45-50 bandında zam beklediğini söyleyen asgari ücretli olduğunu belirten beyefendi, 17 bin TL’nin 8 yıl önceye kıyasla güzel bir para olduğunu ancak 3 kişilik bir aile için mevcut ekonomik koşullarda geçinmesine yardımcı olacaksa, maaşlar yaşam standartlarına göre belirlenecekse 17 bin TL güzel bir ücret diye şeklinde konuştu. Bir genç ise asgari ücretin en az 25 bin TL olması gerektiğini ancak verilecek tutarın 18-19 bin TL olabileceğini söyledi.