Asgari Ücret İçin İlk Toplantı Yarın!

Milyonlarca çalışanın ve işverenin büyük bir merakla beklediği asgari ücret için ilk toplantı yarın yapılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Asgari Ücret İçin İlk Toplantı Yarın!

Milyonlarca çalışanın ve işverenin büyük bir merakla beklediği asgari ücret için ilk toplantı yarın yapılacak. 

Yaklaşık 7 milyon çalışan ve bu çalışanların işverenlerinin gözlerini çevirdiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yarın yapacak. Hükümet, işçi ve işverenin bir araya geleceği toplantı, yarın saat 14.00'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşecek. 15 üyeden oluşan komisyon yol haritasını belirleyerek, yaptıkları çalışmaları paylaşacak. Görüşmeler Aralık ayı boyunca devam edecek. İkinci toplantı da işçi tarafını temsil eden Türk-İş'te olacak. Üçüncü toplantıya işverenlerin tarafından TİSK ev shipliği yapacak. Çalışma Bakanlığı'nda yapılacak son toplantı ile asgari ücret belli olacak. Asgari ücretin en geç 31 Aralık'ta netleşmesi bekleniyor. 

Temmuz'da ara zamda yüzde 34 artış yapılan asgari ücret net 11.402 TL olmuştu. Bu yıl ara zammın yapılmayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işvereni ve işçiyi memnun edecek rakamı açıklayacağını Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamayla duyurmuştu.