Asgari ücret için önemli gelişme! Komisyon ne zaman toplanıyor?

Türkiye'de yaşayan milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret için ara zam görüşmeleri başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu temmuz ayında yapılması planlanan asgari ücret ara zammı için toplanacak. Peki asgari ücret ne kadar? Ne kadar zam yapılacak? Ara zam uygulanacak mı ? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Asgari ücret için önemli gelişme! Komisyon ne zaman toplanıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de 2023 yılı asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira olarak uygulanıyor. Yılda bir yapılan asgari ücret zammı, son yıllarda enflasyonun da etkisi ile 6 ayda bir yapılmaya başlandı.

Yani her yıl ocak ve temmuz aylarında yılda 2 defa asgari ücrete zam yapılıyor.

Asgari ücret için önemli gelişme! Komisyon ne zaman toplanıyor?

Temmuz ayında ara zam yapılması planlanan asgari ücret için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran'da toplanacak.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde işverenler, işçi sendikaları ve hükümet temsilcileri arasında müzakere gerçekleştirilecek. Bu görüşmelerde, işçilerin yaşam standartlarını iyileştirmek, geçim koşullarını daha da kolaylaştırmak ve enflasyonla mücadele etmek amaçlanacak. Sonuçta ortak bir noktada buluşulacak ve yeni asgari ücret miktarı belirlenecek.

ASGARİ ÜCRETİN İŞVERENE MAALİYETİ NE KADAR?

 

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti hesaplandığında, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.