Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi...

2023 asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak ?

Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi...

20 Aralık'tan üçüncü ve son kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu sonrası milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret yarın (22 Aralık Perşembe) açıklanacak.

ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Asgari ücretten emeklilik düzenlemesine kadar gündemimizdeki diğer başlıkları da kısa sürede hal yoluna koyacağız. Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp, onu da yoluna koymuş olacağız." dedi.

TÜRK-İŞ: TEKLİFİMİZ 9 BİN LİRA

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş olarak resmi tekliflerinin 9 bin lira olduğunu açıklayarak, "Açlık sınırı, yoksulluk sınırı ile ilgili arkadaşlarımız araştırma yapıyorlar. Ayın 1'inde 'Türk-İş'in açlık sınırı 7 bin 785, yoksulluk sınırı 10 bin lira' diye bir ifade kullandık. 20 gündür ‘Türk-İş’in teklifi 7 bin 785 lira' deniyor. Türk-İş’in böyle bir teklifi olmadı. Şimdi teklifi Bakan Bey’e söyledim, komisyona da söyledim. Türk-İş’in resmi teklifi 9 bin liradır. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o mesele içinde olmayız" şeklinde konuştu.