Asgari ücrete büyük jest – 5000 TL zam!

İstanbul, Ankara ve İzmir'de firmalar ara zam kararı aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Asgari ücrete büyük jest – 5000 TL zam!

Hükümet tarafından açıklanan ‘Ara zam yapılmayacak’ açıklamasının ardından İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde bazı özel sektörlerde yapılan 5000 TL’lik ara zam dikkat çekti. Zammın sebebinin enflasyonla birlikte asgari ücretin erimesi olarak belirtiliyor.

Son günlerde tartışmaların odağında olan asgari ücret zammı ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde özel sektörde bazı firmalarda çalışanlar için ara zam kararı alındı. 5000 TL’ye kadar ilave zam Temmuz ayı itibariyle uygulanmaya başlandı. 

Kaynaklara göre; zam yapılan sektörlerin başında ise yeme – içme geliyor. Özellikle son dönemlerde personel sıkıntısı da yaşanan bu sektörde maaşlar artırıldı. Ayrıca ulaşım, demir çelik gibi sektörlerde de Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapıldı. Her ne kadar asgari ücret tespit komisyonu toplanmasa da bazı sektörler çalışanlarına jest yapmaya devam ediyor. Bu kararların diğer firmalara da örnek teşkil etmesi bekleniyor.

Asgari ücrete ek zam gelecek mi?

Diğer yandan asgari ücrete ara zam tartışmaları ve iddiaları da sürüyor. SGK uzmanları, hükümetin gelen tepkiler üzerine asgari ücrete ara zam kararı alınacağını öne sürüyor. Özellikle Eylül ayında enflasyon düşüşü ile birlikte bu kararın alınabileceği konuşuluyor. Ancak şu ana kadar kesin ve net bir açıklama gelmiş değil. Özellikle ekonomide sıkılaşmanın devam ettiği bu dönemde asgari ücretli çalışanlar da zam umutlarını yavaş yavaş kaybediyor.