Asgari ücrete ek zam iddiası – 20 bin TL mi oluyor?

2024 yılında belirlenen 17 bin TL'lik asgari ücrete 3 bin TL ek zam yapılacağı iddiası ortalığı karıştırdı. Asgari ücret 20 bin TL mi oluyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Asgari ücrete ek zam iddiası – 20 bin TL mi oluyor?

Yeni yıla girilmesiyle 17 bin 2 TL’ye yükselen asgari ücret ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre asgari ücret 20 bin TL’ye çıkacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’in Kayseri bülteninde…

Asgari ücrete ek zam iddiası – 20 bin TL mi oluyor?

2024 yılı yeni asgari ücreti aralık ayının sonunda belli olmuştu. Yapılan görüşmeler neticesinde 2024 yılı için belirlenen asgari ücret tutarının 17 bin 2 TL olmasına karar verilmişti.

Ancak yeni yıla girildiği andan itibaren pek çok kaleme zam uygulanması ve dolar kurunun da yükselmesiyle asgari ücretin değeri de düştü. Bu durum sonrasında ilave zam beklentileri hemen başlamış. Peki asgari ücrete yeni zam gelecek mi? Asgari ücrete ek zam yapılacak mı? İşte detaylar…

Asgari ücrete ek zam iddiası – 20 bin TL mi oluyor?

Asgari ücrete ek zam ile ilgili gelişmeler milyonlarca çalışan tarafından takip ediliyor. Asgari ücretin henüz cebe girmeden erimesi ile vatandaşlar geçinmekte zorluk çektiklerini dile getiriyor. Ara zammın da olmayacağının açıklanmasıyla ev geçindirenler kara kara düşünmeye başladı. Yaşanan gelişmelerle birlikte asgari ücretle çalışanlar ek zam beklentisi içine girdi.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay toplantıda yaptığı açıklamada bu zam oranını yeterli bulmadıklarını ve şerh koyduklarını söyledi. Ergün Atalay'ın yaptığı bu açıklama sonrası asgari ücrete ek zam beklentileri de oluştu. Milyonlarca çalışan asgari ücrete ek zam var mı 2024 sorusuna yanıt aramaya başladı.

Türk İş’te asgari ücret zammı için çalışmalarına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Çağrı yapan Türk İş, asgari ücret zammının yeterli olmadığını belirterek çalışanların enflasyon karşısında ezilmemesi için ilave zam talebinde bulundu.
Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşın da talepleri aynı şekilde. Asgari ücretin 20 bin TL'ye yükselmesi isteniyor. Şu an için asgari ücrete ek zam konusunda bir karar alınmadı. Ancak önümüzdeki günlerde enflasyonun durumuna göre bir değerlendirme yapılması bekleniyor.