Asgari ücrete gelecek zammı açıkladı

Türkiye genelinde milyonlarca çalışan, yeni yılda asgari ücrete yapılacak zammı merakla bekliyor. Ekonomist Prof. Dr. Evren Bolgün, asgari ücrete ne kadar zam geleceğini açıkladı ve ekonomik göstergeleri değerlendirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Asgari ücrete gelecek zammı açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomist Prof. Dr. Evren Bolgün, Halk TV canlı yayınında, asgari ücrete ne kadar zam geleceğini açıkladı. Bolgün, 2024'te asgari ücrete yapılacak zam oranının belirlenmesinde enflasyonun etkili olacağını vurguladı.

Çalışanlar ve işverenler ne bekliyor?

Çalışanlar, artan hayat pahalılığı karşısında ücretlerinin alım gücünü korumasını talep ederken, işverenler ise maliyet artışlarına karşı temkinli davranıyor. Asgari ücrete yapılacak zam, yalnızca çalışanların cebine yansıyan miktarı değil, aynı zamanda işverenler için de maliyet artışı anlamına geliyor. 

‘Enflasyona göre belirlenecek’

Prof. Dr. Bolgün, asgari ücrete yapılacak zam oranının, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde açıklanacağını belirtti. Zam oranının, aynı 2024 yılında olduğu gibi tek seferde yapılacağını ifade eden Bolgün; ‘Açıklanacak artış, beklenen enflasyon oranına göre belirlenecek. Bu oran ise şu anda yüzde 17.5 olarak öngörülüyor’ dedi.

‘Belirsizlik taşıyor’

Bolgün, asgari ücrette yapılacak artışın yalnızca enflasyon oranıyla sınırlı kalmayacağını, buna ek olarak refah payı ve iyileştirme katkılarının da eklenebileceğini ifade etti. Ancak bu eklemelerin, genel artış oranını ne kadar etkileyeceği konusunda belirsizlik olduğunu vurguladı.

2025 yılı için asgari ücrette beklenen artış oranının yüzde 20 ile 25 arasında olacağını açıklayan Bolgün; ‘Ne gelirse gelsin, 2025 yılında asgari ücrette yüzde 25’i geçmeyen bir artış olacak’ ifadelerini kullandı.