Asgari ücrete zam trafiği hızlandı. İkinci toplantı yapılacak

Temmuz ayında ara zam yapılacak olan asgari ücret için ilk toplantı 13 Haziran'da yapılmıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranı belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantıda bir araya gelecek. İkinci toplantı ne zaman yapılacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Asgari ücrete zam trafiği hızlandı. İkinci toplantı yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de 7 milyondan fazla çalışanı, toplumun ise tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor.

Asgari Ücret Komisyonu daha önce 13 Haziran'da ilk toplantısını gerçekleştirmişti. 

Komisyon, ikinci toplantıyı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde yarın saat 10.00'da yapacak.

Komisyon bu toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol saat 14.00'te bir araya gelecek.

Asgari ücrete zam trafiği hızlandı. İkinci toplantı yapılacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu kimlerden oluşur

Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Bu komisyonda, en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için işçi tarafını Türk-İş temsil ederken, TİSK işveren tarafı adına masa bulunuyor. 

Mevcut asgari ücret net 8 bin 506 lira

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş.