Asgari ücrette artış bekleyenlere Kayserili isimden uyarı: 'Tasarruf yapamazlar'

Türkiye'de artan hayat pahalılığı ve yükselen enflasyon nedeniyle milyonlarca vatandaş, asgari ücrete ve emekli maaşlarına yönelik ek zam beklentisi içine girmişti. 2025 yılı için belirlenen asgari ücretin 17 bin 2 TL'den 22 bin 104 TL'ye çıkarılması yeterli bulunmazken, birçok kesim tarafından ek zam talepleri dile getirildi. Bunun üzerine AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Asgari ücrette artış bekleyenlere Kayserili isimden uyarı: 'Tasarruf yapamazlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de artan hayat pahalılığı ve yükselen enflasyon nedeniyle milyonlarca vatandaş, asgari ücrete ve emekli maaşlarına yönelik ek zam beklentisi içine girmişti. 2025 yılı için belirlenen asgari ücretin 17 bin 2 TL’den 22 bin 104 TL’ye çıkarılması yeterli bulunmazken, birçok kesim tarafından ek zam talepleri dile getirildi. 

Asgari ücrette artış bekleyenlere Kayserili isimden uyarı: 'Tasarruf yapamazlar'

‘Asgari ücrete zam yapılırsa ekonomik istikrar bozulur’

Bu kapsamda, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Mustafa Elitaş, asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Yapılacak yüksek oranlı zamların ekonomik istikrarı bozabileceğini belirten Elitaş, bunun enflasyonu artırarak vatandaşların alım gücünü uzun vadede olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.

‘Büyük oranlı zamlar tasarrufu önler’

Bir televizyon programında konuşan Mustafa Elitaş, yüksek maaş artışlarının tüketim alışkanlıklarını değiştirdiğini ve fiyat dengelerini bozduğunu söyledi. Büyük oranlı zam yapılan bireylerin, yeni kazançlarını doğrudan tasarrufa yönlendirmediğini, aksine geçmişten kalan eksiklerini tamamlamak ya da yeni harcamalar yapmak için kullandığını belirtti.

‘İhtiyaçlarını gidermenin yoluna gider’

Bu durumu örneklerle açıklayan Elitaş; ‘Diyelim ki 22 bin 100 lira veya 30 bin lira maaş alan bir kişiye 10 bin lira zam yapıldığında, bu kişi ‘3 bin lirasını harcayayım, 7 bin lirasını tasarruf edeyim’ demez. 10 bin lira veya daha fazla olsa 15 bin lira da yapılsa eskiden kalmış eksik gördüğü ihtiyaçlarını bir an önce gidermenin yoluna gider.’ ifadelerini kullandı.

‘Uzun vadede olumsuz etkiler’

Harcamaların artmasıyla birlikte talep patlaması yaşandığını vurgulayan Elitaş, bu durumun mal ve hizmet fiyatlarını yukarı çekerek enflasyonu körüklediğini belirtti. ‘İlk etapta refah seviyesi artışı gibi görünse de bu süreç, zaman içinde enflasyon baskısı nedeniyle ekonomik sıkıntılara dönüşebilir’ diyerek, dengesiz zam politikalarının uzun vadeli olumsuz etkilerine dikkat çekti.